FC Emmen krijgt handen vol aan FC Oss

FC Emmen gaat aan de beslissende tweede helft van de competitie beginnen met een dubbelprogramma. Aanstaande vrijdagavond komt FC Oss op bezoek en de maandag er op gaat de bus naar Dordrecht om FC Dordrecht te bestrijden. Het zijn de returns van de eerste en tweede speeldag die succesvol voor FC Emmen verliepen omdat beide duels werden gewonnen. Het mag duidelijk zijn dat een herhaling van deze resultaten de formatie van trainer Marcel Keizer welkom is in de jacht op een plek in de play offs.

In Oss had FC Emmen het ondanks de ruime 3-0 overwinning bepaald niet gemakkelijk. De thuisploeg speelde goed, kreeg veel kansen maar een rode kaart kort na rust voor verdediger Jeffrey Ket, die Erixon Danso vloerde, deed het duel toch in het voordeel van FC Emmen kantelen. De aansluitend door Marnix Kolder benutte strafschop bracht de stand op 0-2 en die voorsprong gaf FC Emmen ondanks aandringen van FC Oss niet meer uit handen. Trainer Keizer was blij met de goede start maar zag terecht dat de zege geflatteerd was. ,,De 0-3 uitslag gaf het speelbeeld niet helemaal weer’’, vond hij toen.

Intussen zijn de clubs halverwege wat voor FC Emmen de zevende plaats betekent terwijl FC Oss de vijftiende positie inneemt met zeven punten achterstand op de Emmenaren. De grote vraag is natuurlijk hoe beide teams er na de winterpauze voor staan. FC Emmen ging in de laatste competitiewedstrijd van 2015 fors het schip in tegen VVV-Venlo maar kijkt toch wat optimistischer uit naar de tweede helft omdat geblesseerden als Boy Deul en Frank Olijve weer fit lijken te zijn. Door de weersomstandigheden was de eerste trainingsweek verre van ideaal en er werd ook slechts een oefenduel gespeeld en dan ook nog tegen de eigen beloften.

Tegenstander FC Oss speelde onder betere omstandigheden twee oefenwedstrijden. Tegen de Belgische tweedeklasse Lierse SK werd met 7-2 gewonnen, die uitslag zegt niet zoveel omdat de Belgen met een beloftenteam naar Oss kwamen want de eerste selectie zat in Portugal. Vervolgens werd tegen Fortuna Sittard geoefend en met 2-2 gelijkgespeeld. FC Oss was voor de winterstop aan een uitstekende reeks bezig en hoopt uiteraard die lijn door te trekken. Het is nu zes wedstrijden achtereen ongeslagen met vier gelijke spelen en twee overwinningen In die reeks werd doelman Xavier Mous van FC Oss slechts vier maal gepasseerd.