Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt bezoek van kampioen 3e periode


FC Emmen heeft een merkwaardige verhouding met Telstar. In Velsen Zuid is het namelijk meestal de baas over de ‘Witte Leeuwen’, zo verloor het daar slechts vijf keer van de 24 gespeelde wedstrijden. Op sinterklaasavond van het vorig jaar won FC Emmen daar met 2-0 en dat was de zesde zege in de laatste zeven wedstrijden op sportpark Schoonenberg. In het Univé stadion liggen de verhoudingen echter anders. De Emmenaren zijn nog wel lichtelijk in het voordeel wat de onderlinge historie betreft maar Telstar won hier toch zeven maal tegenover tien zege’s voor de Emmenaren en zes gelijke spelen.
 


Wat de vorm van het moment betreft lijkt FC Emmen in het voordeel. De 1-0 zege in Deventer betekent dat de formatie van trainer Krabbe al vijf wedstrijden achtereen ongeslagen is gebleven. Winst op Telstar zou dus nummer zes zijn en een dergelijke reeks is na het seizoen 2003/04 niet meer voorgekomen. Toen draaide Emmen er een reeks van tien en later in het seizoen ook nog eentje van zes ongeslagen duels uit. Telstar heeft van de laatste acht wedstrijden er slechts eentje gewonnen en met daarnaast drie gelijke spelen pakte de ploeg van trainer Edward Metgod slechts zes punten uit de laatste acht. Afgelopen vrijdag leek Telstar op een gelijkspel tegen FC Dordrecht af te koersen maar een treffer in de voorlaatste minuut van Cecilio Lopes zorgde alsnog voor een afknapper. 

Afgezien van de winst in de derde periode draait Telstar goed beschouwd een heel middelmatig seizoen. Na de derde speeldag heeft het nooit hoger gestaan dan de tiende plek maar heeft zich door het unieke systeem van de periodekampioenschappen toch geplaatst voor de play offs. Opvallendste speler is aanvaller Glynor Plet die momenteel op achttien goals staat. Hij is één van de zes spelers die ook het komende seizoen bij Telstar onder contract staan. De anderen met een doorlopend contract zijn: Anthony Correia, Koen Stam, Benito Olenski, Frank Korpershoek.

Scheidsrechter is Jeroen Sanders die er al zestien wedstrijden in de Jupiler League op heeft zitten. Hij floot dit seizoen twee keer duels waarbij FC Emmen was betrokken. FC Emmen verloor beiden: eerst thuis met 2-1 van Fortuna en later met 3-1 van Helmond Sport.