Terug naar overzicht Terug

FC Emmen komt uit op de twaalfde plek


FC Emmen heeft sinds 2008/09, toen het 53 punten uit 38 duels haalde, het beste seizoen neer gezet. Met het 1-1 gelijke spel tegen  Fortuna Sittard, dat daarmee de play offs bereikte, is het geëindigd op 51 punten wat goed is voor de twaalfde plaats. Niet direct om van de daken te gaan roepen, maar alles bij elkaar afgewogen is het toch een seizoen met vooruitgang op diverse terreinen geweest. Het voetbal op zich was door de bank genomen van veel beter niveau dan wat het publiek de laatste jaren kreeg voorgeschoteld, wat een bescheiden toename van het toeschouwersgemiddelde van ongeveer driehonderd tot gevolg had. Het kan natuurlijk allemaal nog veel beter en dat is de komende uitdaging voor trainer Joop Gall. ,,We weten wat we willen en we gaan er voor”, kondigde hij na de laatste persconferentie van het seizoen aan.


Anmar Almubaraki krijgt een tackle te verwerken.

Alexander Bannink (19) loopt juichend weg na zijn doelpunt (Foto’s: Boudewijn Benting)

Trainer Joop Gall vatte het seizoen 2013/14 nog even samen. ,,Als ik alles op een rijtje zet hoe we het seizoen zijn begonnen en met veel bloed, zweet en tranen deze selectie hebben neergzet, kan ik eigenlijk best tevreden zijn. In het begin was er niet eens een doelstelling van om de play offs te halen. Maar langzamerhand kwam er een behoorlijke balans in de ploeg, ook in de mentale sfeer en dan ga je langzamerhand wel die richting uit. Uiteindelijk dachten we kans op die play offs te hebben en dat zat er op een gegeven moment ook best in. Dat we het niet hebben gehaald hebben we echter toch aan ons zelf te wijten wat de mensen natuuurlijk wel zal teleurstellen.”

De wedstrijd was voor FC Emmen zonder belang maar Fortuna Sittard had een reële kans op het bereiken van de play offs. In de eerste helft konden de Limburgers niet overtuigen en kwamen terecht op achterstand door een fraaie goal van Alexander Bannink. Twee minuten na de pauze maakte Ramon Voorn gelijk waarbij doelman Bart Woering wellicht iets fanatieker zijn doel had moeten uit komen. Woering deed het voor het overige in zijn moment van glorie redelijk, naast hem debuteerden in de slotfase ook nog de A-junioren Aladji Barrie en Justin Mulder.

Bart Woering wordt door Gevaro Nepomucena onder druk gezet.

Alexander Bannink gaat uithalen voor de 1-0. 

Aladji Barrie (rechts) mocht 21 minuten spelen.

Justin Mulder (rechts) was de derde debutant van de avond.

FC Emmen-Fortuna Sittard 1-1. 39. Bannink 1-0, 47. Voorn 1-1. Scheidsrechter: Van de Graaf. Gele kaart: Weghorst (FC Emmen), Dreesen, Nepomuceno (Fortuna Sittard). Toeschouwers: 3639.
FC Emmen: Woering; Bakkati, Luis Pedro, Görtz, Metaj, Bannink, De Wit (62. Almeida), Almubaraki, Resida (69. Barrie), Weghorst, Schokker (88. Mulder).
Fortuna Sittard: Kaya; Kis, Dreesen, De Boer, Turan, Janssen, Voorn, Briels, Nepomucena (90. Gulpen), Khalouta (79. N’Koyi), Vlug.

Wout Weghorst neemt afscheid van FC Emmen (Foto’s: Gerrit Rijkens).