FC Emmen B1 strandt in halve finale

FC Emmen B1 heeft de finale van de noordelijke beker niet gehaald. Het strandde uitgerekend op de B-junioren van de vv Emmen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 maar de strafschoppen werden beter genomen door Emmen B1.

De broederstrijd op de Meerdijk liet veel inzet zien waarbij het favoriet geachte FC Emmen B1 niet kon domineren. Dat het na elf minuten op achterstand kwam door een doelpunt van Aurio de Sousa was echter onverdiend omdat er een duidelijke buitenspelsituatie aan vooraf ging. Het ontging de assistent-grensrechter waarop scheidsrechter Huisman geen andere keuze had dan om de treffer toe te kennen. De doelpuntenmaker De Sousa kreeg tien minuten voor rust nog een grote kans maar kopte toen over. FC Emmen kwam weinig verder dan twee gele kaarten voor respectievelijk Niels Grevink en Nande Wielink waarbij de kaart voor eerstgenoemde eigenlijk rood had moeten zijn.

Na de pauze kwam FC Emmen wat beter in het spel en kon in de 53e minuut de gelijkmaker laten bijschrijven op het steeds duister wordende sportpark Meerdijk. Emmen doelman Bas Koopman kreeg een inzet van Bram Komduur niet onder controle waarop Arthur Ymele Feudjio de bal binnen liep: 1-1. Die stand bleef na twee maal veertig minuten staan waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Emmen B1 miste bij 1-1 waardoor FC Emmen B1 een voorsprong kon nemen die echter door een misser van Frank Fokke teniet werd gedaan. Hij mikte de vierde strafschop over. Bij een 5-5 stand zette Stefan Kanga Emmen B1 op een voorsprong die vervolgens de winnende treffer bleek te zijn omdat Merik Sliedrecht in de gelijkmakende slagbeurt miste. Zijn schot werd door Bas Koopman gestopt.
FC Emmen B1: Kracht: Sliedrecht, Wielink, Fokke, Van Dijk (60. Van den Berg), Komduur, Klaver, Jochem Scholten, Grevink (41. Ngendakumana), Ymele Feudjio (76. Luiken), Jan Scholten (64. Koudenburg).