FC Emmen klaar voor de play offs

FC Emmen heeft het reguliere seizoen afgesloten met een daverende 3-1 uitzege bij Roda JC. En door dit resultaat staat de eerste tegenstander in de play offs ook vast en wel het zelfde Roda JC. Op 22 mei a.s. ontvangt FC Emmen de Limburgse in de Jens Vesting en op tweede pinksterdag volgt de return in het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade.

Aan de laatste wedstrijd van het voor FC Emmen zo opvallend geslaagde seizoen de conclusie trekken van ‘dit doen we wel even’ zou een fatale fout kunnen zijn. Dat beseffen trainers en spelers natuurlijk terdege. Er komen immers twee finales op de ploeg af waarin voor de financieel geplaagde Limburgers de toekomst op het spel staat, terwijl voor FC Emmen niets moet maar de wil om te winnen nadrukkelijk aanwezig is.

Luis Pedro speelde een puike wedstrijd.

Said Bakkati was ongrijpbaar voor de Limburgers (Foto’s: Bennie Wolbers).

De wedstrijd verliep voor bijna tienduizend steeds bozer wordende toeschouwers vanuit FC Emmen perspectief zo op het oog vrij simpel. De tactiek was ongeveer zo van geef de bal aan Said Bakkati die doet er wel iets moois mee en dan staat er voor de goal altijd wel een Emmenaar die zo bereidwillig is om de bal over de doellijn te drukken. Tenminste dat was drie keer het geval met dus een opvallende rol voor de afscheid nemende rechtervleugelverdediger. ,,Hij is aan zijn tweede jeugd bezig’’, prees trainer Joop Gall. ,,Prachtig dat hij zo’n geweldig seizoen speelt in zijn laatste jaar.’’ Zonder de rest te kort willen doen was Luis Pedro de andere uitblinker bij FC Emmen. Hij was onbespeelbaar voor de Limburgse aanvallers en steeg letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte.

Het was zeker geen eenzijdige wedstrijd want Roda JC begon pittig en de in het mooie traditionele rood wit spelende Emmenaren kwamen een paar maal in de problemen. Zo knalde al in de vierde minuut Mitchel Paulissen tegen de onderkant van de lat. De linies sloten in de fase niet goed bij FC Emmen. Joop Gall: ,,Roda kwam veel beter uit de startblokken maar na dik twintig minuten werden we meer gelijkwaardig.’’ In die fase, tussen de 23 e en 30e minuut kreeg FC Emmen een trio uitstekende mogelijkheden via twee maal Alexander Bannink en  Boy Deul die met een vrije trap de lat teisterde. De rust ging evenwel in met een 0-0 stand.

Boy Deul schiet hier de 0-1 binnen.

Niek Vossebelt was de maker van de 0-2. Hier in duel met Anco Jansen.

Na de pauze overdonderde FC Emmen de thuisploeg. Boy Deul was opnieuw met een vrije trap dicht bij de openingsgoal maar in de 51e minuut kwam die er toch. Said Bakkati stuurde Boy Deul de diepte in die vervolgens het karwei keurig afmaakte: 0-1. Acht minuten later stond Bakkati wederom aan de basis van een Emmer doelpunt. Nu kopte Niek Vossebelt fraai de 0-2 in. Nadat Roland Bergkamp in de 65e minuut nog eens de paal raakte, volgde een sterkere fase van Roda JC maar doelman Marko Meerits keepte foutloos en daarnaast was het met de schotkracht van Roda JC vaak treurig gesteld. Elf minuten voor het slot gaf Alexander Bannink na goed doorzetten van Bakkati zijn ploeg wat meer lucht door van dichtbij de 0-3 over de lijn te koppen. Zonder de met krampverschijnselen uitgevallen Luis Pedro ging FC Emmen de slotfase in waarin de thuisploeg via aanvoerder Ard van Peppen nog de eretreffer wist te scoren. Het was de laatste handeling van het reguliere seizoen want er werd niet meer afgetrapt.

Marko Meerits was zeker niet werkeloos.

Alexander Bannink heeft hier zojuist de 0-3 gescoord. Doelman Verbist was kansloos.

Cendrino Misidjan had een geduchte tegenstander in Raymond Gyasi (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Joop Gall had ondanks de euforie nog wel een puntje van kritiek op zijn ploeg. ,,Na de 0-2 lieten we de teugels wat vieren en dat kunnen we niet tolereren. Roda had in die fase gemakkelijk kunnen scoren. Maar goed, we hebben Roda in ieder geval geen zand in de ogen gestrooid door hier te verliezen.’’ Interim-trainer Rick Plum van de thuisclub had meteen al een waarschuwing voor FC Emmen in petto. ,,We gaan er voor zorgen dat we over twee weken heel anders voor de dag komen. Er zal uit een ander vaatje moeten worden getapt.’’

Roda JC- FC Emmen 1-3. 51. Deul 0-1, 59. Vossebelt 0-2, 79. Bannink 0-3, 90. Van Peppen 1-3. Scheidsrechter: Makkelie. Toeschouwers: 9395.
Roda JC: Verbist; Van Peppen, Swinkels, Biemans, Monteyne, Van Hyfte, Faik (64. Rutjes), Paulissen, Höcher (60. Cicilia), Jansen, Raymond Gyasi.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro (83. De Groot), Seip, Misidjan, Olijve (87. Mannes), Vossebelt, Bannink (90. Resida), Deul, Bergkamp, Peters.