Terug naar overzicht Terug

FC Emmen doet tegen Roda JC niet aan rekenwerk


FC Emmen gaat vrijdag voor het eerst in de geschiedenis in competitieverband een uitwedstrijd tegen Roda JC spelen. De toekomst zal uitwijzen of het tevens de laatste keer is, maar de kans is wel redelijk groot dat beide ploegen elkaar treffen in de halve finale van de play offs weer ontmoeten. Dat zal afhangen van de uitslagen op de laatste competitiedag.


Welke tegenstander de voorkeur heeft, FC Eindhoven of Roda JC, was in Emmen en omgeving een punt van discussie maar dat speelt volgens trainer Joop Gall geen rol in de benadering van het competitieduel. ,,We hebben er niet over gesproken en laten alles op ons af komen. We gaan de wedstrijd in met dezelfde intentie als altijd: namelijk proberen te winnen. Of we dan Roda JC of FC Eindhoven als komende tegenstander krijgen, is me om het even. We hoeven immers niets, we hebben onze doelstelling, eigenlijk meer dan, al gehaald. De druk ligt dus niet op ons.”

Kan FC Emmen als vierde of vijfde eindigen, Roda JC staat muurvast op plek drie. Winst of verlies tegen FC Emmen maakt dus niet uit maar de Limburgers willen het eigen pubiek ongetwijfeld niet teleurstellen. Wat er na deze wedstrijd op FC Emmen afkomt, hangt af van de eindklassering in de eredivisie. Joop Gall: ,,Mochten we verder komen zal het vermoedelijk Go Eagles of NAC Breda worden maar dat hebben we uiteraard niet in de hand. Het is nog onvoorspelbaar.”

In de basisopstelling van FC Emmen zijn wel wijzigingen aangebracht. In vergelijking met de vorige week staan Tim Siekman, Jurjan Mannes en Leandro Resida naast de basis. Van dit trio is alleen Siekman licht geblesseerd. Cas Peters keert terug na een schorsing te hebben uitgezeten, Cendrino Misidjan neemt de positie van Siekman in terwijl Niek Vossebelt op het middenveld Mannes vervangt.
Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Misidjan, Olijve, Bannink, Vossebelt, Deul, Bergkamp, Peters.