Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kijkt uit naar duel in Volendam


Na de prima overwinning op Almere City FC van afgelopen maandag zet FC Emmen de competitie voort met de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Niet zomaar een tegenstander want de Volendammers nemen momenteel de tweede plaats in met tien punten uit vier duels. De ploeg van trainer Robert Molenaar is één van de drie nog ongeslagen teams in de Jupiler League.

volendam

FC Emmen trainer Dick Lukkien heeft na de winst op Almere City geen aanleiding gezien wijzigingen in het elftal aan te brengen zodat dezelfde elf als maandag gaat starten. ,,Afgezien van het begin was ik over de eerste helft tevreden. De tweede helft begonnen we ook weer niet optimaal maar vanaf de twintigste minuut was het genieten geblazen. Misschien hadden we wat meer moeten scoren maar het was onze beste wedstrijd tot nu toe. FC Volendam is natuurlijk ook goed begonnen. Een ploeg ook met veel ervaring en voor onze een goede test om te kijken hoe ver we zijn.’’ De selectie is bijna geheel fit, alleen Stef Gronsveld en Jurjan Mannes kunnen niet spelen. Laatstgenoemde heeft een lichte verrekking in de hamstrings maar het herstel zal niet lang duren. Middenvelder Oguzhan Türk gaat vooruit en denkt indien nodig zeker een helft te kunnen spelen.

De verdediging van FC Volendam is tot nu toe moeilijk te overwinnen getuige de slechts drie tegengoals waarmee het op één na de beste defensie is. De minst gepasseerde verdediging is echter die van FC Emmen met maar twee goaltjes tegen. In aanvallend opzicht valt de verhouding echter in het voordeel van FC Volendam uit met tien goals tegenover de vier van de Emmenaren. FC Volendam heeft drie aanvallers met drie gescoorde goals in Gyliano van Velzen, Jack Tuijp en Rihairo Meulens. Laatstgenoemde is een oude bekende van FC Emmen want aan het begin van het seizoen 2015/16 kwam hij met FC Emmen een contract overeen. Dat was op 7 juli 2015 maar twee dagen later kwam de melding dat beide partijen van de overeenkomst afzagen. Meulens heeft inmiddels ook een uitnodiging voor het elftal van Curaçao op zak.

Bij FC Volendam zijn de oudgedienden Kees Kwakman en Jack Tuijp weer fit nadat ze een kwakkel seizoen beleefden. Nieuw is verder Kevin Visser die vorig seizoen bij Helmond Sport onder contract stond en Paul Kok (ex FC Oss). Uit de selectie verdwenen zijn o.a. Soufiane Laghmouchi, Soufian Akouili, Gijs Luirink en Hilal Ben Moussa.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp: Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve, Peters, Krohne, Kallon.