FC Emmen bezorgt FC Volendam eerste nederlaag

FC Emmen is er in geslaagd FC Volendam de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Cas Peters was de matchwinner in de 1-0 overwinning.

Cas Peters begint een beetje op een rechtsbenige Arjen Robben te lijken. Een voorspelbaar lijkende beweging naar binnen, pakt een meter ruimte om vervolgens doeltreffend uit te halen. Hij deed dat de vorige week tegen Almere City en herhaalde dit kunststukje in Volendam. Het was de enige treffer van het duel waarin FC Emmen met de 1-0 zege bepaald niet mocht mopperen. Vooral in de tweede helft stonden de Emmenaren vaak met de rug tegen de muur. Met uitblinkers Dennis Telgenkamp en Josimar Lima aan het hoofd werd de nul echter vastgehouden.

In de eerste helft was er nog wel sprake van evenwicht. Aan beide zijden werden nogal eens afspeelfoutjes gemaakt waardoor balbezit meestal niet al te lang duurde. Na ruim een kwartier doorbrak Cas Peters echter het evenwicht ten gunste van FC Emmen. Hij werd de diepte in gestuurd na een een-tweetje tussen Niels Fleuren en Henk Bos en werkte de mogelijkheid op zijn bekende wijze af: 0-1. Nadat er een twintig minuten niet al te veel gebeurde stichtte Issa Kallon voor een beetje paniek in de Enmer defensie door op eigen helft de bal kwijt te raken, Gyliano van Velzen profiteerde daar echter niet van. Kort voor rust kreeg Henk Bos na aangeven van Rogier Krohne een kans maar mikte over. Op slag van rust was Van Velzen nogmaals gevaarlijk maar stuitte op doelman Telgenkamp die na rust zou uitgroeien tot het grote struikelblok.

Direct na de pauze had FC Emmen een grote kans om de voorsprong te verhogen. Een verre uittrap van Dennis Telgenkamp zette Issa Kallon vrij voor FC Volendam keeper Hobie Verhulst maar de kleine dribbelaar joeg de bal hoog de tribune in. Daarna was het vrijwel alles FC Volendam wat de klok sloeg. FC Emmen moest terug tot de eigen zestienmeterlijn maar de thuisclub vond maar niet de gewenste opening. Leek die een keertje wel zichtbaar, was daar Dennis Telgenkamp die deze avond niet te passeren was. Een uithaal van Kees Kwakman, een vrije trap van Kevin van Kippersluis en een inzet van Daniel van Son in de vier minuten extra tijd: het werd allemaal een prooi voor het Emmer sluitstuk. ,,We hadden een keeper die punten pakt’’, prees trainer Dick Lukkien zijn doelman. Dick Lukkien kon er niet omheen dat het FC Emmen deze avond niet tegen zat. ,,In de eerste 25 minuten was het gelijkwaardig met een doelpunt dat een beetje uit de lucht viel. Daarna hebben we terug moeten lopen en waren niet in staat een aanval op te zetten.’’

FC Volendam-FC Emmen. 17. Peters 0-1. Scheidsrechter: Kamphuis. Gele kaart: Kok (FC Volendam), Huisman, Peters, Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 2871.
FC Volendam: Verhulst; Evers, Schilder, Schouten, Visser, Van Kippersluis, Kwakman, Van Son, Tuijp (78.Steltenpool), Van Velzen.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Siekman, Lima, Fleuren, Olijve, Bos (72. Maier), Rozema, Peters (58. Turk), Krohne, Kallon (81. Huisman).