Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan slag slaan tegen Telstar


Door de drie punten van vorige week vrijdag steeg FC Emmen slechts een plaatsje: van dertien naar twaalf. Het zit momenteel in een blok van zeven clubs die onderling slechts vier punten verschillen, Telstar bevindt zich daar net onder. Een overwinning zou tevens betekenen dat FC Emmen in puntenaantal het totaal van het seizoen 2012/13 voorbij is gestreefd. Toen haalde FC Emmen 32 punten uit 33 wedstrijden, nu zijn er reeds 31 verzameld uit 23 duels!.


Maar winnen van Telstar is bepaald geen automatisme voor FC Emmen. De IJmonders zijn zo ongeveer een ‘angstgegner’ voor FC Emmen, vooral op de Meerdijk. In de laatste zeven wedstrijden in Emmen won de thuisclub er slechts eentje: dat was in 2009/10 toen het 3-2 werd. Van de overige zes wedstrijden gingen er drie verloren en drie maal eindigde de onderlinge confrontatie in een gelijkspel. Ook dit seizoen was er geen succes weggelegd voor FC Emmen want op de tweede competitiedag werd in Velsen-Zuid met 3-2 verloren. Terell Ondaan met twee fraaie treffers was de grote plaaggeest voor FC Emmen maar die speelt inmiddels bij Willem II. Voor Telstar was de zege de inleiding tot een geweldige serie van vijf wedstrijden waaruit dertien punten werden gepakt en tot de tweede plaats op de ranglijst leidde. Dat kon niet worden vastgehouden want einde september zette zich een dalende lijn in want in de laatste dertien wedstrijden voor de Kerstdagen werd slechts een maal gewonnen maar dat was wel tegen Willem ll.

Inmiddels is het stadion omgedoopt in de JENS Vesting en wellicht kan dat de start voor een betere serie voor FC Emmen tegen Telstar zijn. Op zich lijken de voortekenen ook niet ongunstiog. Telstar sloot het jaar 2013 af met slechts een puntje uit de laatste zes wedstrijden. Maar ook bij de ploeg van trainer Marcel Keizer en assistent Alami Ahannach is sprake van een voor de Jupiler League typerende onvoorspelbaarheid want dat ene puntje werd uit in Venlo tegen het zeker niet zwakke VVV behaald. Maar de winterpauze heeft Telstar blijkbaar goed gedaan want in de eerste wedstrijd in 2014 werd thuis met 2-1 van FC Volendam gewonnen.