Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan maandag goede zaken doen


De dag des oordeels in de Jupiler League nadert snel en FC Emmen kan het nog steeds optimistisch tegemoet zien. In het paasweekeinde werden immers de maximaal mogelijke zes punten gepakt waardoor het de top vijf binnenstapte. En omdat de concurrenten (FC Oss en FC Volendam) afgelopen vrijdag punten verspeelden, gaat het er alsmaar florissanter uit zien. Maandagavond kan bij winst op Jong Ajax zelfs de vierde plaats worden ingenomen ten koste van FC Volendam dat een iets minder gunstig doelsaldo heeft.


Winnen in Amsterdam is uiteraard geen vanzelfsprekendheid. Het kan daar vriezen of dooien al naar gelang met welk elftal Jong Ajax op de mat van sportpark De Toekomst verschijnt. Het spelerscarrousel bij Jong Ajax is bekend. Er komen per seizoen een vijftigtal opdraven, ook dit seizoen staat de teller al op 50,  uit de immense Amsterdamse ruif. Bijzonder is dit seizoen het aantal ingezette keepers. Op dit moment hebben namelijk al negen doelwachters hun opwachting in de Jupiler League gemaakt. De nummer één van Jong Ajax op dit moment is echter André Onana, een net negentien jaar geworden Kameroenees. Hij keepte in zijn geboorteland voor de Samuel Eto’o Academy en werd in 2010 door FC Barcelona ingelijfd. Ajax nam hem aan het begin van dit seizoen over en Onana heeft inmiddels al een reservebeurt bij de hoofdmacht achter de rug.

FC Emmen heeft wel redelijk goede ervaringen met de beloftenteams. Van Jong FC Twente werden alle vier duels gewonnen en tegen Jong Ajax werd twee maal gelijk gespeeld en een keer gewonnen. Alleen tegen Jong PSV is de balans in evenwicht met twee verliesbeurten en twee maal winst. Tegen Jong Ajax werd het dit seizoen in de JENS Vesting 2-2 waarin FC Emmen bij rust met 0-2 achter stond maar Luis Pedro en Alexander Bannink zorgden alsnog voor een puntje. Jong Ajax is op eigen terrein moeilijk te kloppen. Het verloor slechts drie maal en wel van FC Volendam, MVV Maastricht en FC Eindhoven.

Wint FC Emmen maandagavond dan doet het tevens nog mee aan de strijd om de vierde en laatste periodetitel. NEC gaat ook deze periode winnen dus gaat het om de tweede plek waar FC Eindhoven een punt voorsprong heeft op drie concurrenten: MVV, VVV en (onder voorbehoud) FC Emmen. FC Emmen moet op de laatste speeldag van de vierde periode nog naar MVV toe! Nadeel voor FC Emmen is wellicht dat het doelsaldo in de periode momenteel iets minder positief is dan dat van de Limburgse clubs.

FC Emmen: Meerits: Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Bannink, Deul, Resida, Bergkamp, Peters.