Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan De Graafschap passeren


De spanning in de Jupiler League is te snijden voor wat betreft de kwalificatie voor de play offs. FC Emmen kan maandagavond een verdere stap in de goede richting zetten middels een positief resultaat tegen De Graafschap. De Doetinchemmers staan weliswaar vier plaatsen hoger geklasseerd maar het verschil in punten bedraagt slechts één. FC Emmen heeft tegen De Graafschap ook nog wel iets recht te zetten. Immers op 28 november van het vorig jaar werd in de Achterhoek een kansloze 4-0 nederlaag geleden. Het was een afknapper omdat een week eerder FC Emmen nog zo fraai met 5-1 van FC Volendam had gewonnen. De geschiedenis wordt hopelijk niet herhaald want ook nu gaat FC Emmen het duel tegen De Graafschap tegemoet met het lekkere gevoel een week eerder met 4-1 van FC Volendam te hebben gewonnen.


De Graafschap heeft betere tijden gekend, het wil graag terug naar de eredivisie maar is daar momenteel ver van verwijderd. Het is inmiddels al aan de derde trainer in het seizoen toe, na Pieter Huistra en Jimmy Calderwood staat nu Jan Vreman voor de groep, maar dat blijkt eens te meer ook geen wondermiddel te zijn. Zo werden in de zeven tot nu gespeelde wedstrijden na de winterstop negen punten gepakt waarmee het dus twaalf punten heeft laten liggen. Bovendien zag de club de twee topspelers vertrekken. Piotr Parzyszek, die in de eerste seizoenhelft 16 maal scoorde, ging naar Charlton Athletic en Anco Jansen werd door Roda JC overgenomen. De enige nieuwkomer in de laatste transferperiode is Vincent Vermeij uit Jong Ajax.

In statistisch opzicht ziet het er wel zonnig uit voor De Graafschap. Van de laatste zes duels in Emmen won De Graafschap er vijf en een maal werd er gelijkgespeeld. FC Emmen en de Doetinchemmers hebben elkaar veertien maal in Emmen ontmoet en daarvan won De Graafschap er zeven, zes maal werd er gelijkgespeeld en slechts een keertje zag FC Emmen kans te winnen. Voor dat laatste moet worden teruggegaan naar 2 oktober 1993 toen het aan de Meerdijk 3-0 werd met o.a. een goal van de huidige assistent-trainer Martin Drent. De uitgangspositie was een beetje vergelijkbaar met nu want door de winst klom Emmen op naar de zesde plek met kans dus op de nacompetitie.

Wat de resultaten van de laatste weken betreft vallen een paar uitslagen op. FC Emmen won met 4-1 van Almere City waar De Graafschap slechts met 1-1 gelijkspeelde. Bij Achilles ’29 speelde FC Emmen met enige moeite 0-0 gelijk maar De Graafschap won van de Groesbekers met duidelijke cijfers: 4-1. De Graafschap verloor de laatste wedstrijd met 1-0 van MVV, FC Emmen won zoals bekend fraai van FC Volendam. Wat zeggen deze resultaten Eigenlijk weinig gelet op de onvoorspelbaarheid in de Jupiler League.