FC Emmen A1 en B1 maken geen fout

Hoogezand A1-FC Emmen A1 0-3
FC Emmen speelde een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander was de conclusie van trainer Claus Boekweg. Het enige manco was dat de eerste helft niet werd afgesloten met een behoorlijke voorsprong. Kansen waren er legio maar de afronding wilde maar niet lukken. In de tweede helft werd dat anders voornamelijk door toedoen van Justin Mulder die een heuse hattrick op zijn naam bracht. Na vijf minuten scoorde hij uit een diepe bal van Harold Wolters. Vijf minuten later kreeg Ahmed Ndayisaba het op zijn heupen, hij passeerde drie tegenstanders en legde de bal ook nog panklaar voor Justin Mulder: 0-2. In de 64e minuut voltrooide Justin Mulder zijn hattrick.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Kampman (70. Baardink), Baas, Bangura, Boekholt, Ndayisaba (70. Barrie), Gall, Padding, Mulder (70. Veenvliet), Kikkert (46. Wolters).

FC Emmen B1-DEM B1 3-1
Na de onverwachte nederlaag van een week eerder tegen Quick ’20 heeft FC Emmen B1 zich hersteld door het Beverwijker DEM met 3-1 te verslaan. De drie punten kwamen eigenlijk geen moment in gevaar want de thuisclub nam al spoedig de leiding via een treffer van Jos Smidt in de vierde minuut en bleef daarna ook sterker. Het was een duel met veel strijd en niet altijd goed voetbal maar de 2-0 van FC Emmen was van goed gehalte. Jochem Scholten zette na een klein half uur een aanval op door Jan Scholten weg te sturen die vervolgens een voorzet lanceerde richting Jos Smidt die simpel kon intikken: 2-0. Met een kans voor Niels Grevink, die echter hoog over knalde, werd de eerste helft afgesloten. DEM creëerde weinig mogelijkheden en toen spits Ruben Doesburg een keertje in goede positie kwam raakte hij de bal verkeerd. De laatste twijfels aan Emmer zijde werden daarna weggenomen door Jan Scholten die acht minuten voor tijd uitstekend werk van Matthijs Hensens afrondde: 3-0. De eretreffer van de gasten viel in de allerlaatste seconde door Jordy Kluft.
Koploper DWS maakte geen fout door thuis met 7-0 van Quick ’20 te winnen.
FC Emmen B1: Knigge; Koudenburg (60. Van Dijk), Wielink (60. Fokke), Komduur, Van den Berg, Ymele Feudjio (50. Luiken), Jochem Scholten, Jan Scholten, Grevink, Smidt (50. Klaver), Hensens.

FC Emmen D1-SC Heerenveen D1 2-3
De D-pupillen van FC Emmen hebben 56 minuten lang een prima wedstrijd gespeeld. Alleen de eerste vier minuten waren de leerlingen van coach Paul Kamphuis niet bij de les waarvan de Friezen tot twee maal toe profiteerden. Al in de tweede minuut was de organisatie in de Emmer verdediging niet op orde waardoor SC Heerenveen via uitblinker Nordin Tahboun simpel op 0-1 kon komen.  Twee minuten later waren de Emmenaren nog steeds niet helemaal wakker toen Lucas Tol de bezoekers op 0-2 zette. Daarna herpakte de thuisploeg zich langzaam maar zeker en kreeg in de laatste tien minuten voor de pauze goede kansen. Lie-a-Lien zag een poging in een hoekschop eindigen en Bas Aalderink schoot op het dak van de goal. En op slag van rust teisterde Jordy Luchies met een kogel van grote afstand de onderkant van de lat. Na rust zorgde Jerany Lie-a-Lien voor de aansluitingstreffer. Op een dieptepass van Bas Aalderink lanceerde hij een hoge voorzet die bij de tweede paal in het net verdween: 1-2. Een kwartier voor tijd kreeg Jerany Lie-a-Lien uit een mooi uitgevoerde aanval de kans op de gelijkmaker maar schoot alleen voor de doelman naast. Vijf minuten voor tijd kreeg FC Emmen wat leek de genadeslag toen Tahboun op dat moment tegen de verhouding in de stand op 1-3 bracht. Een halve minuut later verkleinde FC Emmen via Jori Ebbinge weer tot 2-3 maar alle inspanningen ten spijt was hiermee de eindstand bereikt.
FC Emmen D1: Haak; Knol, De Vries, Luchies, Van der Vlag, Scholte, Lie-a-Lien, Brand, Aalderink, Ebbinge, Lie-a-Lien. Wissels: Mink, Dokter, Van der Werf, Borg.

Frisia D1-FC Emmen D2 3-3
FC Emmen D2 begon voortvarend en stond binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong. De 0-1 werd gescoord door Quincy Gall en vijf minuten later maakte Toine Slor de 0-2.  Frisia schakelde toen een tandje bij en ging meer gebruik maken van het verschil in fysieke kracht. Door balverlies op het middenveld ontstond de eerste treffer van Frisia. Bij de eerste doelpoging ging de bal nog tegen de lat maar de teruggekaatste bal betekende alsnog de 1-2. Daarna stopte Mark Pomper nog een strafschop nadat  Bas Seubers een tegenstander had neergelegd. Uit een corner die niet goed werd weggewerkt, werd vervolgens de verdiende gelijkmaker voor Frisia D1 gescoord. Ruststand 2-2  Direct na de rust werd door FC Emmen D2 de aanval gezocht, maar door niet goed uitverdedigen werd het toch op achterstand gezet. FC Emmen D2 ging vervolgens met veel strijd op zoek naar de gelijkmaker. Er werd hard maar paal en lat en de keeper van Frisia stonden een treffer in de weg. Acht minuten voor tijd viel toch de dik verdiende gelijkmaker. Rowin Schuiling scoorde via de binnenkant van de paal.  Remko Meijer en Bjorn Plaggenborg kregen daarna nog twee mooie kansen op de overwinning maar de keeper bleef overeind. Op basis van het spel in de tweede helft was een overwinning voor de Emmenaren wel verdiend geweest.

FC Emmen C1-Alphense Boys C1 2-3
Na een helft spelen zag het er goed uit voor FC Emmen C1 dat de punten zo hard nodig heeft. Het kwam goed terug na een 0-1 achterstand en zette die voor rust om in een 2-1 voorsprong. Beide treffers kwamen op naam van Kjelt Engbers. Bij de 1-1 zag hij kans een slechte voorzet nog in een doelpunt om te zetten. Na de pauze stond er echter een heel ander FC Emmen binnen de lijnen. Het liet zich volledig aftroeven en de uiteindelijke 2-3 zege voor Alphense Boys was dan ook terecht. ,,Het wordt nu wel knijpen”, zei trainer Rick Slor. ,,We verliezen diverse wedstrijden met een of twee goals minder maar dat zegt natuurlijk ook wel iets over de kracht van de ploeg.”
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Hemme, Bos, Gierveld (Dallinga), Oosting, Timmerman, Hindriks, Van der Heide, Engbers, Berends.

DZOH E1-Emmen E1 7-7
Emmen E1 kwam goed uit de startblokken en combineerde er dartel op los, wat leidde tot drie doelpunten in de eerste acht minuten van Florian Zegiri, Piet Teuben en Jort Jalving. Het ging te gemakkelijk en daardoor werd Emmen E1 slordig. Na twintig minuten stond het daardoor 3-3. Damien Zwikker kon vlak voor de pauze een penalty verzilveren en de ruststand op 3-4 voor Emmen E1 brengen. Na de rust kwam Emmen E1 weer goed uit de startblokken en Jeremiah Ridderbusch kon de 3-5 binnenschieten. Nadat DZOH E1 de 4-5 had gescoord kon Kas Lamberink na 33 minuten met een kopbal de 4-6 binnen koppen. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar door onachtzaamheden, snel balverlies en een penalty kwam DZOH E1 opnieuw terug tot 6-6. Vlak voor tijd was het Florian Zegiri die de 6-7 binnenwerkte en leek Emmen E1 aan het langste eind te trekken. Echter in de extratijd schoot DZOH E1 de 7-7 binnen, wat tevens de eindstand was.