FC Emmen kan Almere City niet bedwingen

FC Emmen tegen Almere City FC zal als kijkspel niet met gouden letters in de geschiedenisboeken worden bijgeschreven. Daarvoor was het al te matig maar voor FC Emmen was het grote doel niet om FC Barcelona te imiteren maar om niet verder achterop te geraken in de strijd om de laatste play offs plaats. Met slechts een punt is dat doel echter zo goed als buiten bereik gekomen. De achterstand op nummer acht FC Dordrecht bedraagt inmiddels zes punten en dat lijkt met nog maar vier duels te gaan voor FC Emmen een brug te ver. Puur theoretisch kan het echter nog steeds.
FC Emmen was in de eerste helft een ietsje beter dan de hekkensluiter. Dat was ook trainer René Hake van mening. ,,We waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Maar goed voetbal blijft op dit veld een moeilijk verhaal. Een eindpass zie je vaak mislukken op een polletje. Toch hebben we wat kansen gehad maar halverwege had het ook best 0-1 kunnen staan, Harm Zeinstra redde ons toen.’’ Dat laatste vond plaats in de achttiende minuut maar daarvoor had FC Emmen wat mogelijkheden gehad uit vrije trappen maar zowel Tjaronn Chery als Hans Denissen mikte over. Almere City trok zich bij balbezit van FC Emmen snel terug en begon pas ter hoogte van de middenlijn te storen. Geen opzet volgens Almere-coach Dick de Boer: ,,We werden in de counterpositie gedwongen.’’

Eldridge Rojer was zijn directe tegenstander Edwin Dekkers meestal te snel af (Foto: Boudewijn Benting)

In het laatste kwartier voor de pauze gebeurde er weinig vermeldenswaardig zodat de hoop op een pittig gesprek in de kleedkamer de FC Emmen aanhang nieuwe moed moest geven. De thuisploeg begon ook goed zo kreeg Hans Denissen in de 52e minuut een prima kans toe n hij alleen voor doelman Friebel verscheen maar onvoldoende controle kreeg en daardoor over schoot. Twee minuten later schoot Eldridge Rojer, die zijn bewaker Edwin Dekker meestal te snel af was, voorlangs. Vervolgens vervlakte het spel van FC Emmen terwijl de bezoekers weer moed kregen. Het laatste kwartier begon met een plotselinge kans voor Kevin Görtz die in goede schietpositie de bal over tikte. Vijf minuten voor tijd kreeg Sidney Schmeltz namens Almere City zijn tweede grote kans van de wedstrijd maar net als in de eerste helft verwerkte Harm Zeinstra zijn schot tot hoekschop.
In de negentigste minuut en aansluitend drie minuten extra tijd begon het echt boeiend te worden. Kay Velda schoot eerst een vrije trap vanaf ruim twintig meter op de lat terwijl invaller Randy Wolters kort daarop vanuit een moeilijke hoek de bal tegen doelman Friebel opschoot. Almere City kreeg vervolgens nog een vrije trap vanuit een goede positie maar kon daar geen kapitaal uit slaan. Eldridge Rojer haalde kort daarop met links uit maar hield er slechts een hoekschop aan over. Tjaronn Chery schoot uit de aansluitende hoekschop over. Het vuurwerk kwam echter duidelijk te laat en met de 0-0 waren beide partijen goed bediend. FC Emmen-trainer René Hake: ,,Een teleurstellende uitslag. We wilden het publiek na die twee thuisnederlagen iets bieden maar het is jammer genoeg niet gelukt.’’
FC Emmen-Almere City FC 0-0. Scheidsrechter: Winter. Gele kaart: Görtz, Velda (FC Emmen), Hagary (Almere City). Toeschouwers: 3377.
FC Emmen: Zeinstra; Guus de Vries, Zimmerman, Görtz, Leonardo (70. Poldervaart), Johnny de Vries, Chery, Velda, Rojer, Ter Heide (88. Mitrovic), Denissen (76. Wolters).
Almere City FC: Friebel; Pinas, Malone, De Lange, Dekkers, Hagary (83. Hoefdraad), Resodihardjo, Robertson, Schmeltz, Redan (36. Fachtali), Rosheuvel.

Leonardo was na lange tijd weer van de partij met rechts Sidney Schmeltz.

Ruud ter Heide legt het hier af tegen doelman Erwin Friebel (Foto’s FC Emmen Media)