D'tjes na slechte start toch ruim langs HZVV

Heerenveen/Emmen D2-HZVV D1 9-2
Het was een vreemd gevoel voor de Emmer formatie die niet gewend is aan achterstanden want na amper vijf minuten spelen was de stand 0-2 in het voordeel van de Hoogeveners. Tot aan de rust moest er hard worden gewerkt om de stand om te buigen en dat lukte met enige moeite. Thyrann Lambers raakte na ruim een kwartier spelen de staander maar een minuut later was de eerste Emmer treffer toch een feit. Roelof van Dijk scoorde met volledige medewerking van de blunderende HZVV goalie. Kort daarop raakte HZVV nog de lat doch dat was zo ongeveer het laatste wapenfeit van de gasten. Jan Scholten maakte er in de 26e minuut met een diagonaal schot 2-2 van en twee minuten later zette Jochem Scholten de Emmenaren voor het eerst op voorsprong. De tweede helft was vervolgens een eenzijdige vertoning. De op drift geraakte thuisploeg scoorde nog zes keer maar bleef net onder de tien goals steken. De treffers in de tweede helft werden achtereenvolgens gescoord door Jan Scholten, Jochem Scholten, Rogier Luiken, Frank Fokke, Lorenzo Hindriks en Emil Bijlsma.
Heerenveen/Emmen D2: Beugelink (40. Schepers); Muusse (31. Luiken), Levon van Dijk, Remco Bos (40. Hoogeveen), Harms, Roelof van Dijk, Jan Scholten (40. Hindriks), Bijlsma, Lambers (40. Fokke), Scheper (40. Timmer), Jochem Scholten.

Jan Scholten scoort hier 2-2.

Roelof van Dijk (links) gaat langs een HZVV verdediger.

Jochem Scholten (11) passeert HZVV doelman Tim Mulder voor de 5-2.

Doelman Roy Schepers had het in de tweede helft niet echt druk.

PH-Heerenveen/Emmen C2 0-3
De C-jeugd blijft de ranglijst in de tweede divisie aanvoeren door de 3-0 winst op PH Almelo. Het was geen gemakkelijke overwinning op het stroeve kunstgras in Almelo want ook de thuisploeg kreeg behoorlijk wat kansen. Een combinatie van slordig verdedigen bij de Emmenaren en een stel rappe buitenspelers bij PH, waarmee de vleugelverdedigers van FC Emmen grote moeite hadden, zorgden voor een levendige wedstrijd waarin de goals echter voor de gasten uit Drenthe waren gereserveerd. Stefan Kikkert tekende voor de 0-1 in de zevende minuut. Hij zette zelf de aanval op en liet vervolgens Bjorn Berends het verdere voorbereidende werk doen. Berends haalde de achterlijn waarop Kikkert voor de afwerking zorgde. Voor rust bleef het bij deze ene treffer. In de zevende minuut was Kikkert wederom succesvol met een lucky goal. Hij wilde de bal voor geven, gleed uit waarop de bal over de doellijn hobbelde: 0-2. In de slotminuut verhoogde Sadik Spijodic nog tot 0-3: een doelpunt dat mede door goed doorzetten van Stefan Kikkert tot stand kwam.
 Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas, Kroeze (58. Spijodic), Nijkamp, Heerkes, Boer (58. Zeilstra), Kikkert, Berends.