FC Emmen JO.19 start met zege in bekerstrijd

FC Emmen onder 19 is de bekerstrijd van start gegaan met een 3-1 overwinning op Be Quick onder 19. Opvallendste speler in deze in Haren gespeelde ontmoeting was de Emmer spits Kjelt Engbers die alle treffers voor zijn rekening nam.

fc emmen

Hoewel FC Emmen over de gehele wedstrijd genomen iets beter was dan het eveneens in de tweede divisie uitkomende Be Quick, had het mazzel dat het in de achtste minuut ontsnapte aan een geheide strafschop. Daarna was het een half uurtje aftasten tot in de 33e minuut Kjelt Engbers voor de eerste maal toesloeg. Thom Scheper legde een vrije trap opzij en Engbers schoot raak; 0-1. In de 57e minuut verhoogde Kjelt Engbers tot 0-2 uit een strafschop nadat Dorjani van der Heide was onderuit gehaald. Een kwartier voor het einde scoorde Engbers de mooiste goal van het duel door de bal in de kruising te jagen. Drie minuten later scoorde Be Quick nog tegen. Kort voor tijd was Jochem Scholten nog dichtbij een goal maar kopte voorlangs.

FC Emmen onder 19 speelt aanstaande woensdag de tweede poulewedstrijd, thuis tegen Achilles 1894 JO.19. Aanvang: 19.00 uur.

FC Emmen O.19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk, Van den Berg, Berends (De Grote), Ngendakumana (Jochem Scholten), Scheper, Engbers, Bijlsma, Van der Heide (Deiman).