Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien heeft nog geen opstelling kunnen maken


FC Emmen trainer Dick Lukkien heeft nog geen opstelling vrij kunnen geven voor de maandag wedstrijd tegen Almere City FC. Er zijn twee twijfelgevallen in de selectie met Issa Kallon en Jurjan Mannes. Eerstgenoemde meldde zich ziek terwijl Jurjan Mannes in de wedstrijd tegen Jong PSV wat last van een hamstring had. Uitgesloten dat beiden speelklaar zullen zijn is het echter niet. Het zou ook kunnen dat Cas Peters en/of Oguzhan Türk in de basisopstelling verschijnen.


Van de zes punten die er in dit weekeinde zijn te verdienen heeft FC Emmen er vrijdag drie af moeten staan aan Jong PSV. Er blijven nog drie mogelijke punten over en die kunnen maandagavond worden gepakt in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Met de polderbewoners heeft FC Emmen nog een appeltje te schillen. In het afgelopen seizoen verloor FC Emmen liefst vier keer van Almere City FC. Vier keer in één seizoen van dezelfde club verliezen, of omgekeerd te winnen, gebeurt niet zo gek vaak. Het overkwam FC Emmen in het vorige seizoen, in de competitie verloor het uit met 4-0 en de thuiswedstrijd ging in een legendarisch duel met 6-5 verloren. Het toeval wilde dat beide ploegen elkaar ook in de eerste ronde van de play offs tegen kwamen. En ook hier lieten de Emmenaren het afweten door beide wedstrijden met 4-1 te verliezen.

In het nieuwe seizoen draaien beide clubs nog niet helemaal naar wens. FC Emmen heeft vier uit drie terwijl Almere City FC nog maar een schamel puntje bezit. Almere City FC heeft net als FC Emmen de nodige aderlatingen ondergaan na het succesvolle vorige seizoen. Ricardo Kip en Enzio Boldewijn gingen naar Engeland, Pelle van Amersfoort terug naar SC Heerenveen, Pablo Rosario naar Jong PSV en Jason Oost naar Quick Boys. Daarvoor in de plaats kwamen o.a. twee spelers die vorig seizoen FC Emmen dienden: Tom Overtoom en Rick ten Voorde. Nieuw zijn verder doelman Chiel Kramer (van FC Eindhoven), Jeffrey Rijsdijk (Go Ahead Eagles) en verdediger Damon Mirani van Jong Ajax.

Van de beide ex-Emmenaren zal Tom Overtoom in Emmen slechts toeschouwer kunnen zijn want hij kreeg in de 90e minuut tegen Fortuna Sittard zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Eerder in het duel, al na 32 minuten, was ook al centrale verdediger Kaj Ramsteijn met twee maal geel naar de kleedkamer gestuurd. Hij is dus in Emmen ook niet van de partij. Rick ten Voorde stond in de drie gespeelde duels in de basis maar werd tegen Jong Ajax na een helft gewisseld.

Scheidsrechter is Christian Bax die tot nu gemiddeld vier gele kaarten per wedstrijd heeft gegeven. Vorig seizoen floot hij op 26 februari van dit jaar de wedstrijd FC Emmen-Almere City FC die in de gedenkwaardige 5-6 eindigde.

Voetballiefhebbers van onder de 20 jaar kunnen de wedstrijd bijwonen voor de prijs van één euro per kaartje.