FC Emmen jeugd op zaterdag: 6 zege's, 1 nederlaag

FC Emmen A1-Schalkhaar A1 4-1
De Emmer A-jeugd had een pittige tegenstander bij het debuut in de derde divisie. Schalkhaar was fysiek sterk en ging pas in het laatste half definitief door de knieën. In de eerste minuut was het al oppassen geblazen in het Emmer strafschopgebied maar het liep goed af. De openingstreffer viel in de 28e minuut toen Derian Reinders koelbloedig scoorde. Dat zelfde deed hij vijf minuten voor de rust nogmaals waardoor de pauze met een comfortabel lijkende 2-0 stand in ging. Kort na de doelwisseling viel echter de 2-1. Verdediger Bram Komduur maakte een overtreding op de rand van de zestien en de aansluitende vrije trap werd in tweede instantie door de Schalkhaarder Laurent Slot benut: 2-1. Daarna werd het langzamerhand een eenzijdige vertonibng met diverse goede kansen voor de Emmenaren die Derian Reinders met een blessure zagen afhaken. Uit een hoekschop van Matthijs Hensens kopte Daniel Sanafikha in de 67e minuut de 3-1 binnen. Harold Wolters uit een assist van Justin Mulder, bepaalde de eindstand op: 4-1. Dat had nog 5-1 kunnen worden maar Justin Mulder schoot in de 88e minuut een strafschop naast.
FC Emmen A1: Schrik: Berens, Sanafikha, Bangura (73. Baars), Graver, Ndayisaba (46. Komduur), Reinders (50. Wolters), Padding, Mulder, Smidt, Hensens.

Derian Reinders laat Schalkhaar doelman Straatman kansloos: 1-0.

Matthijs Hensens laat remsporen achter.

De tweede goal van Derian Reinders (2e van links nog net zichtbaar): 2-0

Harold Wolters (uiterst rechts) scoort de 4-1.

Zeeburgia B1-FC Emmen B1 2-3
Na een aantal kansen te hebben gemist kwam B1 in de 35e minuut op voorsprong via Joey Klaver uit een voorzet van Raphael Ngendakumana. Het was tevens de ruststand. Na de hervatting maakte FC Emmen B1 al snel de 0-2. Raphael Ngendakumana flitste er op snelheid door en maakte zijn solo beheerst af. Zeeburgia kwam na 50 minuten terug in de wedstrijd 1-2. Hierdoor werd het weer spannend maar na 72 minuten viel de bevrijdende 1-3. Het was wederom Raphael Ngendakumana die de assist gaf en Jochem Scholten was deze keer de afmaker. In blessuretijd kwam Zeeburgia nog terug tot 2-3 wat de eindstand was

FC Emmen C1-WSV C1 8-1

FC Emmen D1-PEC Zwolle D1 0-2
In de eerste helft waren de partijen redelijk tegen elkaar opgewassen.  Wel duurde het evenjes voor dat FC Emmen er in slaagde gevaar voor het Zwolse doel te stichten. Na zes minuten kwam dan de kans voor Jerany Lie-a-Lien die na een doorbraak een mogelijkheid kreeg maar die werd door de Zwolse doelman verijdeld. Spits Quincy Gall leek een minuut of vijf later ook een mogelijkheidje te krijgen maar was net even te laat. Na de 0-0 ruststand greep PEC gelijk het initiatief, de opbouw was beter verzorgd waardoor de thuisploeg danig in de problemen kwam. Met doelpunten in de 35e en 52e minuut werd het Zwolse overwicht beloond. FC Emmen kon aanvallend niet echt een vuist maken op een mooi afstandsschot van Bjorn Plaggenborg na dat met enige moeite tot hoekschop werd omgebogen.
FC Emmen D1: Justin van der Werff; Bas Seubers, Andrej Alilovic, Luke Dokter, Stef Jagt, Rowin Schuiling, Jerany Lie-a-Lien, Toine Slor, Quincy Gall, Leon Draisma, Roan Gierveld. Wissels: Milan Oelen, Bjorn Klaassens, Vince Abad, Jeroen Welles, Yme Meijer, Bjorn Plaggenborg.

Jerany Lie-a-Lien krijgt hier een kans maar zou niet scoren.

Leon Draisma aan de bal.

Roan Gierveld tussen twee Zwollenaren in.

Be Quick D D1-FC Emmen D2 1-5
Nadat FC Emmen D2 snel op achterstand kwam, werden tussen de 10e en 15e minuut de rollen omgedraaid. Binnen vijf minuten werd namelijk drie keer gescoord. Uit een corner kopte Joey Roufs de 1-1 binnen, twee minuten laten was het Boy Nijgh die na een schitterende aanval de keeper in de korte hoek kansloos liet. Weer een minuut later kapte Damian de Vries zich vrij in de zestien meter en ook hij scoorde in de korte hoek. Het spelbeeld bleef hetzelfde, FC Emmen probeerde te voetballen en de Dokkumers ramden alles naar voren op de snelle en sterke spitsen. In de tweede helft speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg af. Uit een voorzet van Tim Mulder scoorde Milan Dries met buitenkant rechts via de binnenkant van de paal. FC Emmen bleef druk houden en dat resulteerde in nog meer gevaarlijke momenten, vijf minuten voor het einde bepaalde Giel Fransen uit een mooie aanval de stand op 1-5 de assist kwam van Sem Jansen.
FC Emmen D2: Beks (Pomper); Jakobs, IJpelaar (Bulder), Sieljes, Mulder, De Jonge, Meijles (Hulshof), Roufs (Fransen),
Sem Jansen (De Roo), Nijgh (Dries), De Vries (Dani Jansen).

FC Emmen E1-DESZ E1 24-0
FC Emmen E1 startte de competitie in de hoofdklasse met een daverende 24-0 zege op het arme DESZ E1. Er was geen enkel moment sprake van een wedstrijd en FC Emmen E1 walste met mooi voetbal over de tegenstander heen. De doelpunten kwamen van Kas Lamberink (6x), Florian Zegiri (6x), Jort Jalving (3x), Lars Meijer (3x), Melvin Falke (2x), Jeremiah Ridderbusch (2x), Piet Teuben en Damien Zwikker.

Urk E2-FC Emmen E2 0-5
In de eerste helft leek het nog niet op een ruime overwinning voor de piepjonge Emmenaren. De stand was namelijk na een helft spelen nog 0-0. De Urkers verzetten zich hevig maar Emmen E2 hield stand met een verdienstelijke rol voor René Hingstman die als kleinste speler van het veld de in lengte grootste Urker in bedwang hield. In de tweede helft liep FC Emmen echter snel weg. Achtereenvolgens Peter Quispel, Mehida Ela Naser, Janiek Jongsma, Cafer Dogan en nogmaals Mehdi Ela Naser schoten FC Emmen naar een 0-5 eindstand.