Combiteam in dubbele cijfers tegen GVAV

Het combinatieteam van FC Emmen, zonder de basisspelers, heeft het oefenduel tegen zondag eersteklasser GVAV Rapiditas met 10-1 gewonnen. De rust was ingegaan met een 7-0 stand. Topscorer was Boy Deul met vier treffers.

Hoewel dus geen enkele basisspeler in het veld stond, was er voldoende kwaliteit met o.a Boy Deul, Soufiane Laghmouchi, Tim Siekman en Elson Almeida om de stad-Groningers in de eerste helft kansloos te laten. Het tempo lag hoog en het regende doelrijpe mogelijkheden. De score werd regelmatig opgevoerd met Boy Deul en Soufiane Laghmouchi als bijzonder gretige aanvallers. Opmerkelijk was verder het doelpunt van Sander Boekholt die als amateur aan de selectie is toegevoegd en de eerste inofficiële goal van Niklas Tarvajärvi die in de 42e minuut uit een vrije trap binnen kopte. De Fin is overigens net als Hussein Raza en Danny Menting nog steeds niet speelgerechtigd. Bart de Groot haalde de rust niet want hij moest na een half uur worden vervangen door Dave Padding.

Niklas Tarvarjärvi (tweede van links) scoorde zijn eerste goal voor FC Emmen.

Jurjan Mannes geeft een voorzet.

Boy Deul scoort hier vanaf elf meter.

Soufiane Laghmouchi met een passeer beweging (Foto’s: Bennie Wolbers).

Na de thee werden de junioren Leon Berens, Daniel Sanafikha en Matthijs Hensens ingebracht. Ook met hen kwamen er voldoende kansen hoewel de doelpunten minder vlot vielen. De junioren Dave Padding en Daniel Sanafikha namen de negende en tiende Emmer goal voor hun rekening. De Groningse tegengoal viel in de 63e minuut door Farid Balvaneh die de meestal werkloze doelman Stefan van der Lei met een mooi schot versloeg.

FC Emmen – GVAV Rapiditas 10-1 (7-0). 8. Laghmouchi 1-0, 22. Deul 2-0, 24. Boekholt 3-0, 32. Deul (strafschop) 4-0, 34. Deul 5-0, 42. Tarvajärvi 6-0, 44. Mannes 7-0, 47. Deul 8-0, 63. Balvaneh 8-1, 76. Padding 9-1, 87. Sanafikha 10-1. Toeschouwers: 150.
FC Emmen: Van der Lei: Almeida (46. Berens), De Groot (30. Padding), Menting, Siekman (46. Sanafikha), Boekholt, Mannes, Raza, Deul, Tarvajärvi (46. Hensens), Laghmouchi.