FC Emmen jeugd op zaterdag

PH A1-FC Emmen A1 1-6
FC Emmen A1 speelde tegen PH Almelo bij vlagen erg goed voetbal. Het enige punt van kritiek kon zijn dat de score bleef beperkt tot een half dozijn maar de dubbele cijfers waren haalbaar geweest. FC Emmen A1 ging met een 1-3 stand rusten. Matthijs Hensens knalde al na zes minuten een vrije trap binnen en in de 27e minuut scoorde Harold Wolters heel fraai de 0-2. Dave Padding tekende voor de 0-3 waarna PH kort voor de pauze de enige tegentreffer produceerde. Na de thee voerden achtereenvolgens Harold Wolters (56e), Matthijs Hensens (57e) en Derian Reinders (82e) de stand op naar 1-6. Hensens werd na een klein uurtje gewisseld om zich snel naar Nijmegen te spoeden want hij was tot wisselspeler bij de hoofdmacht uitverkoren.
FC Emmen A1: Schrik (88. Hölscher); Berens (74. Reinders), Sanafikha, Komduur, Bangura, Grevink, Ndayisaba (66. Smidt), Baas, Hensens (57. Graver), Wolters, Padding.

FC Emmen B1-AFC B1 0-1
FC Emmen B1 – AFC B1 was een topper tussen de nummer 2 en 3 op de ranglijst. FC Emmen begon goed aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers. De bal ging goed rond en zo werden er in de eerste helft enige kansen gecreëerd. Deze werden echter gemist door de spitsen van FC Emmen B1. Hierdoor werd de ruststand 0-0, waardoor het dan maar in de tweede helft moest gebeuren luidde de publieke opinie. In het tweede bedrijf liet de thuisploeg AFC echter iets meer in de wedstrijd komen, waardoor het een open wedstrijd werd met kansen over en weer maar de bal leek er aan beide kanten niet in te willen. Diep in de extra tijd trok AFC aan het langste eind door de bal achter Kjell Scherpen in het net te schieten. Zuur en niet conform het wedstrijdbeeld stond FC Emmen B1 puntloos na het laatste fluitsignaal.
FC Emmen B1: Scherpen: Sliedrecht, Wielink, Hemme, Van den Berg, Van Dijk (57. Bos), Bijlsma (68. Berends), Jochem Scholten (51. Luiken), Ngendakumana, Engbers en Klaver (68. Jan Scholten).

Beelden uit FC Emmen B1-AFC B1.

FC Emmen C1-Oranje Nassau C1 4-0
FC Emmen C1 haalde niet het niveau van de wedstrijd tegen PEC Zwolle C1. Er werd in een te laag tempo gespeeld waarbij de echte scherpte in het spel ontbrak. In de passing zat onvoldoende nauwkeurigheid en aangezien het spel niet werd verplaatst kon Oranje Nassau C1 het verschil in kwaliteit in de eerste helft beperken tot een 1-0 achterstand. In de twintigste minuut scoorde Ruben Roosken uit een mooie combinatie de 1-0. Na de rust werd er met meer beleving gespeeld en werd de voorsprong uitgebouwd tot een 4-0 eindstand. Ronald Gerdes scoorde na een combinatie door het centrum de tweede treffer. Tom Seubers maakte er 3-0 van en Ronald Gerdes bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 4-0 voor FC Emmen C1. Samenvattend: FC Emmen C1 speelde een wedstrijd waarbij het verschil in kwaliteit onvoldoende in spel en doelpunten werd uitgedrukt.

Beelden uit FC Emmen C1-Oranje Nassau C1

FC Emmen D1-Vitesse D1 1-4
Voor FC Emmen D1 is dit seizoen er eentje met twee gezichten. Vorige week was het dag en nacht verschil tussen de eerste en de tweede helft. En tegen Vitesse D1 was het ook een duel met twee gezichten. De eerste helft gaven de spelers 100%, maar dat was niet genoeg om Vitesse het scoren te beletten. De ruststand was derhalve ook 0-3. Vitesse had een supersnelle spits die ook het fysieke niet schuwde. De rust was voor de spelers wel het moment om goed naar de trainer te luisteren. Die maakte het de spelers duidelijk dat als ze iets zouden willen, ze 150% moesten geven. Aldus geschiedde. De tweede helft werd aangegaan en er werd gestreden voor elke centimeter en elke bal. Luke Dokter legde de snelle spits van Vitesse, bijna volledig aan banden. En Jerany Lie a Lien scoorde de 1-3 na een assist van Leon Draisma. Het leek er op dat FC Emmen D1 er een hele mooie tweede helft van ging maken. Helaas werd een foutje gemaakt in de verdediging en daardoor maakte Vitesse er toch nog een geflatteerde 1-4 zege van.
FC Emmen D1: Justin van der Werf, Milan Oelen, Bjorn Klaassens (Andrej Alilovic), Lars Dijk (Luke Dokter), Bas Seubers (Stef Jagt), Rowin Schuiling (A), Jerany Lie-a-Lien, Björn Plaggenborg (Toine Slor), Jeroen Welles (Quincy Gall), Roan Gierveld (Leon Draisma), Vince Abad.

Olde Veste D1-FC Emmen D2 2-3
Fc Emmen D2 speelde een slechte eerste helft, er was geen beweging in balbezit en bij balverlies was er onvoldoende druk op de tegenstander. Dit resulteerde in een vroege achterstand uit een vrije bal. Toch kwam Emmen terug, Milan Dries sloeg na een slippertje in de defensie genadeloos toe: 1-1. Emmen bleef daarna matig spelen en al snel volgde er de tweede treffer van Olde Veste, een diepe bal werd knap uitgespeeld en zo was de ruststand 2-1. Mede door vier wissels aan de kant van Emmen was de tweede helft een stuk beter. Met veel agressie werd er nu druk gezet en het spel speelde zich veelal op de helft van Olde Veste af. Vlak na rust rondde Joey Roufs één op één goed af na een pass van Milan Dries: 2-2. Verder dan een gelijkspel leek Emmen niet te komen, het speelde slordig en kon geen honderd procent kansen creëren. De wedstrijd leek op slot tot in de laatste minuut Joey Roufs in de zestien meter onderuit werd gehaald.

Boy Nijgh schoot feilloos raak en zorgde voor een enorme ontlading in het Emmer kamp. 2-3
FC Emmen D2: Beks (Pomper);  Bulder, IJpelaar (Sieljes), De Roo, Mulder (Jakobs), Hulshof, De Vries (Dani Jansen), Meijles (De Jonge), Sem Janssen (Roufs), Dries (Fransen) Nijgh .

Emmen E1 (FC Emmen E1)-MSC E1 7-2
Opnieuw een duidelijke overwinning voor Emmen E1 (FC Emmen E1). Toch speelde het een ietsje minder goed dan de afgelopen weken het geval was, maar  de overwinning op de ploeg uit Meppel kwam geen moment in gevaar. Kas  Lamberink en Jeremiah Ridderbusch scoorden elk twee maal, de andere doelpunten werden gescoord door Damien Zwikker, Florian Zegiri en Jort Jalving.

SC Genemuiden E3-Emmen E3 (FC Emmen E2) 2-7
De jongste generatie Emmenaren nam al snel een 0-2 voorsprong door toedoen van René Hingstman en Cafer Dogan maar de thuisploeg kwam daarna iets beter in het spel. Toch verdubbelde Emmen E3 (FC Emmen E2) nog voor rust de voorsprong tot 0-4. Peter Quispel en René Hingstman waren de makers. Na rust werden de Emmenaren eventjes behoorlijk in de verdediging gedrukt en de thuisploeg kwam terug tot 2-4. De verdedigende problemen bij de gasten uit Emmen werden echter opgelost waardoor ze soepel naar een ruime 2-7 overwinning konden doorstomen. De doelpuntenmakers in de tweede helft waren René Hingstman, Cafer Dogan en Thom Bijkerk.