FC Emmen jeugd onder elf kampioen

PEC Zwolle JO17-FC Emmen JO17 1-0.
Voor FC Emmen onder 17 ziet het er somber in. Om het komende najaar in de eredivisie te mogen uitkomen moeten de Emmenaren bij de eerste zes eindigen maar met nog twee duels ter gaan staat de formatie van trainer Rick Slor momenteel op plaats acht. Op de zesde plaats staat Willem ll met drie punten voorsprong op de Emmenaren terwijk FC Volendam op de zevende plaats staat met een punt meer. Komende woensdag speelt FC Emmen thuis tegen SC Heerenveen (aanvang 18.30 uur) en op 27 mei wordt het seizoen afgesloten met de uitwedstrijd tegen Willem ll JO17.
Tegen koploper PEC Zwolle moest de goede weg weer worden ingeslagen. Beide teams konden aardig met elkaar wedijveren om het aantal gemiste kansen, zowel voor als na de rust. De wedstrijd verdiende misschien geen winnaar, maar kreeg er toch eentje. In de 72e minuut schoot Lars Miedema, de broer van international Vivienne Miedema, de bal onder in het dak van het doel, via een snoeihard schot.
FC Emmen JO17: Jalving, Osazee, Timmerman, Luchies, Scholte, Keen (55. Verheul), Aalderink, Quispel, Margaritha (49.  Roosken),  Dallinga, Carty

FC Emmen JO15-Go Ahead Eagles JO15 1-4
Hoewel afgesloten met een 1-2 stand, was de eerste helft zeker niet slecht van Emmer zijde. In de beginfase werd zelfs de lat geraakt maar in de 12e minuut kwamen de Deventenaren op voorsprong. Tien minuten later kwam FC Emmen, in deze wedstrijd die op verzoek van de Deventenaren in Emmen werd gespeeld maar telt als een thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles,  op gelijke hoogte door Dion Klaassen die door Lars Dijk werd aangespeeld. FC Emmen behield daarna wel een overwicht maar moest na een klein half uur spelen toch de 1-2 toestaan. Waarbij de goal door een overtreding van Deventer zijde leek te zijn voorafgegaan maar de scheidsrechter oordeelde anders. Na rust werkte de thuisploeg veel met lange ballen die echter maar zelden hun doel bereikten. Go Ahead Eagles kon mede daardoor uitlopen naar een 1-4 stand. De thuisclub kreeg via Jeroen Welles en Dion Klaassen nog wel twee honderd procent mogelijkheden doch zag geen kans die te benutten.
FC Emmen JO15: Meier (Petiet): Bjorn Klaassens, Meijles (Gierveld, Seubers), De Roo, Mansaray, Dijk, Draisma, Slor (Schuiling), Lie-a-Lien (Meinen), Dion Klaassen, Welles.

Ajax JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 1-0
In de opblaasbare hal op sportpark de Toekomst speelde FC Emmen onder 13 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Ajax. Vanaf de eerste minuut werd FC Emmen teruggedrongen en was het Ajax dat het initiatief had. In de 10e minuut werd het dan ook volkomen verdiend 1-0 voor Ajax. FC Emmen beperkte zich tot verdedigen en deed dit naar behoren. Met een uitblinkende doelman Wouter Sibon bleef de schade beperkt en kon Ajax het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De eindstand werd dan ook 1-0. FC Emmen is op het hoogste niveau in een competitie met veertien teams op de tiende plaats geëindigd en heeft zich daarmee gehandhaafd.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Meijer, Zwikker, Funke, Zwaagstra, Boer, Egberts, Kuik, Ridderbusch (Falke), Lamberink (Tempelman), Zeqiri (Dijkstra).

FC Emmen JO13(2)-Quick ’20 JO13(1) 1-3
In de laatste wedstrijd van het seizoen kon FC Emmen het aardig bijbenen tegen de ploeg uit Oldenzaal. Het controleerde in de eerste helft de wedstrijd en kreeg ook prima kansen maar Daan Joesten en tot tweemaal toe Hank Bosch vonden hun meerdere in de prima doelman van Quick ’20. De tegenstander werd nauwelijks gevaarlijk maar slaagde er wel in vanuit de eerste doelpoging de 0-1 te scoren. Doelman Owen van Dijk moest kort daarna twee keer redding brengen en op slag van rust ging een schot van Robin Huls rakelings voorlangs. In de tweede helft liet FC Emmen een aantal goede kansen liggen maar kwam tien minuten voor tijd toch op 1-1 via een kopbal van Daan Jansen uit een voorzet van Hank Bosch. FC Emmen was nog aan het nagenieten waarvan de bezoekers profiteerden door de 1-2 te scoren. In de extra tijd werd het ook nog 1-3. Sneu voor de Emmenaren die wel een puntje hadden verdiend.
FC Emmen JO13(2): Van Dijk; Dogan, Bijkerk, Smid, Huls (Jongsma), Scholtens, Doldersum (Jipping), Jansen, Kartoidjojo, Joesten, Bosch.

FC Emmen JO11(1)-De Weide JO11(1) 7-2 FC Emmen kampioen