Terug naar overzicht Terug

FC Emmen Inside afgesloten met een primeur


Onder de noemer FC Emmen Inside kregen veertien gemotiveerde en gescreende gedetineerden de kans om succesvol te starten met re-integreren. Gedurende een twaalfweeks traject kregen de deelnemers twee keer per week voetbaltraining van een maatschappelijk voetbaltrainer van FC Emmen Naoberschap. Als afsluiting van het project gingen op woensdag 11 oktober (op locatie Esserheem) en op 8 november (voor het eerst bij locatie Norgerhaven) deelnemers van FC Emmen Inside voetballen tegen het businessteam van FC Emmen.


FC Emmen Inside wordt al jaren uitgevoerd in PI Veenhuizen bij de locatie Esserheem. Voor het eerst is het project nu ook uitgevoerd in de locatie Norgerhaven. Een succes, want door de grote groepen werd de afsluitende activiteit op beide locaties georganiseerd. Naast de voetbalwedstrijd werd er ook gezamenlijk een hapje gegeten en ontvingen de deelnemers de certificaten voor deelname aan het project.

De deelnemers hebben de afgelopen periode hard toegewerkt naar de afsluiting. Op het trainingsveld stonden afgelopen maanden elf sociale kernwaarden centraal. Tijdens alle activiteiten van FC Emmen Inside droegen de deelnemers FC Emmen-kleding. Daarnaast kregen de gedetineerden workshops over het opstellen van een cv, het succesvol doorlopen van een sollicitatieprocedure en werden er ook groeps- en individuele gesprekken gevoerd.

Over FC Emmen Inside
FC Emmen Inside is een maatschappelijk project waarbij gemotiveerde gedetineerden in de laatste fase van hun detentie worden voorbereid op terugkeer in de samenleving. Het ultieme doel is het vinden van een baan. Tijdens een selectieprocedure van vier weken is er gekeken welke deelnemers op basis van straftijd en gedrag in aanmerking kwamen voor het project.

Het vinden van een baan
Een belangrijk onderdeel van succesvol re-integreren is het vinden van een baan. Om dat te kunnen bereiken, wordt er samengewerkt met MatchBoyz Recruiting en Career. Via het netwerk van MatchBoyz en FC Emmen (Naoberschap) wordt per individu een match gezocht met een werkgever. Voor de één betekent dat iemand nog een opleiding moet volgen, terwijl het ook zo maar kan zijn dat een deelnemer direct aan het werk kan.

FC Emmen Inside is onderdeel van het internationale project Football Works. Football Works wordt mede mogelijk gemaakt door EFDN, het programma Erasmus +, Dienst Justitiële Inrichtingen en MatchBoyz.