FC Emmen in slotfase onderuit tegen FC Dordrecht

FC Emmen was naar Dordrecht getogen met de intentie niet opnieuw een afgang te beleven en om dat doel te bereiken had trainer René Hake voor een behoudend concept gekozen. En het leek er lang op dat die instelling FC Emmen minimaal een puntje zou opleveren. Tot twintig minuten voor het einde toen de thuisclub de Emmer muur voor het eerst wist te slechten. ,,In de laatste wedstrijden hebben we onvoldoende gepresteerd’’, legde trainer Hake uit. ,,Daarom hebben we het op deze manier geprobeerd en dat is in de eerste helft redelijk gelukt. Na rust hadden we via Stolte zelfs een grote kans op de 0-1 maar na de 1-0 gingen we uit de organisatie lopen. We gaven te veel ruimte weg waardoor FC Dordrecht gemakkelijk ook de tweede goal kon scoren. In de slotfase hadden we met een beetje geluk ook nog een punt kunnen pakken maar dat gebeurde niet.’’

FC Emmen miste de geblesseerde vleugelverdedigers Kevin Görtz en Guus de Vries waardoor Leonardo weer eens een basisplaats kreeg. Angelo Zimmerman nam de linkerverdediger positie waar voor Guus de Vries. Op het middenveld ontbrak de geschorste Johnny de Vries waarvoor Erik van der Ven werd opgesteld. Verrassend was ook de opstelling van Richard Stolte die op papier als linkerspits fungeerde maar natuurlijk als verdediger een gewichtige rol in het behoudende systeem diende te spelen. Geen plaats deze keer voor Jeffrey de Visscher en Hans Denissen die elkaar gezelschap mochten houden op de reservebank.

Ruud ter Heide wordt als de schuldige aangewezen.

Richard Stolte wordt afgeremd.

Tjaronn Chery in duet met Juanito Sequeira.

In de eerste helft werd er weinig weggegeven. Doelman Harm Zeinstra kreeg het tegen de rust aan nog even druk met kopballen van Kalisse en Sequeira maar had het meeste last van een foutieve uittrap die in de voeten van een tegenstander belandde waardoor Sander Fischer als reddende engel moest optreden.  Verder viel op dat Tjaronn Chery blijkbaar als de motor van FC Emmen werd beschouwd want zowel Nick Coster als Juanito Sequeira deden er alles aan om de technicus uit het ritme te halen wat meestal ook gelukte.
Na de pauze werd het een tikkeltje levendiger en dat was ook nodig want als kijkspel was het eerste bedrijf niet echt geslaagd. Er kwamen kansen over en weer en in de 65e minuut leek FC Emmen zelfs op voorsprong te komen. Richard Stolte passeerde doelman Stef Doedee ook maar  op de doellijn bracht linkerverdediger Bart van Hintum op het laatste moment nog redding. Kort daarop loste invaller Jongebloet aan de andere kant een waarschuwingsschot dat op de paal eindigde. Twintig minuten voor het einde was het wel raak toen Santi Hulst in de korte hoek succesvol was: 1-0.
FC Emmen wilde geen genoegen nemen met een nederlaag en toog ten aanval wat ten koste ging van het compacte spel. De ruimte die vervolgens werd weggeven was er de oorzaak van dat de 2-0 viel toen Moussa Kalisse profiteerde van de gaten  in het hart van de verdediging: 2-0. FC Emmen kwam twee minuten later terug tot 2-1 toen Ruud ter Heide een voorzet van Hans Denissen intikte. In de laatste minuten werd er nog behoorlijk paniek in het strafschopgebied van FC Dordrecht gezaaid maar de gehoopte gelijkmaker bleef uit.

Enzo Huntink (links) maakte zijn competitiedebuut voor FC Emmen.

Begin van het einde: Harm Zeinstra wordt geklopt voor de 1-0 (Foto’s FC Emmen Media).

FC Dordrecht-FC Emmen 2-1. 70. Hulst 1-0, 84. Kalisse 2-0, 86. Ter Heide 2-1. Scheidsrechter: Ketting. Gele kaart: Sequeira (FC Dordrecht), Chery (FC Emmen). Toeschouwers: 4366.
FC Dordrecht: Doedee; Van Hintum, Sequeira, Beugelsdijk, Lonquet, Coster, Van der Sloot (66. Jongebloet), Hulst (89. Van Hese), Curiel, Lopes, Kalisse (90. Amevor).
FC Emmen: Zeinstra; Zimmerman, Fischer, De Groot, Leonardo (73. Huntink), Stolte (80. De Visscher), Chery, Velda, Van der Ven, Wolters (66. Denissen), Ter Heide.