D-jeugd FC Emmen wint in Leeuwarden

Frisia D1-RJO Heerenveen/Emmen D2 1-3
Trainer Nico Haak gebruikte de wedstrijd om diverse spelers die normaliter niet in de basis staan vanaf het begin te laten spelen. Dat leidde tot een onwennige start tegen een fysiek sterk Frisia. De linies liepen ook te ver uit elkaar waardoor het initiatief in de eerste helft grotendeels bij de ploeg uit Leeuwarden lag. Toch nam FC Emmen in de tiende minuut de leiding na een goed opgezette aanval waarin Jochem Scholten het voorbereidende werk deed en Thyrann Lambers scoorde: 0-1. Tien minuten later trok Frisia de stand gelijk toen de Emmer verdediging zich door een lange bal liet verrassen en de 1-1 was niet eens onverdiend. Na de pauze hadden de bezoekers uit Emmen de zaken in organisatorisch opzicht beter voor elkaar. Emil Bijlsma scoorde in de 40e minuut na een passje van Thom Schepers 1-2 en vijf minuten later kopte Lorenzo Hindriks uit een voorzet van Roelof van Dijk de 1-3 achter de Friese doelman wat tevens de eindstand werd.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers; Fokke (31. Muusse), Levon van Dijk, Bos, Harms (331. Bijlsma), Luikens, Spang (31. Roelof van Dijk), Thom Scheper (40. Hoogeveen), Gierveld, Jochem van Dijk, Lambers (40. Hindriks).