Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in slotfase niet bij de les


 Echt vervelend is het de laatste weken nooit bij FC Emmen. Tegen TOP Oss werd met een treffer in de 90e minuut gewonnen, een week later werd in een spektakelstuk met 5-4 bij AGOVV gezegevierd en vrijdagavond was het tegen RBC Roosendaal opnieuw raak. Alleen stonden de Emmenaren deze keer na negentig minuten plus 180 seconden extra speeltijd met lege handen. Door de 2-1 nederlaag is op weg naar de play offs nog geen man overboord maar de Emmenaren hadden een aardige slag kunnen slaan. Ze waren bij winst RBC en TOP Oss voorbij gestreefd en op een punt achterstand van Go Ahead Eagles gekomen.
Een vraagteken vooraf was natuurlijk de compleet gewijzigde verdediging van FC Emmen. Die bleef echter goed overeind met een hoofdrol voor de prima spelende Mounir Biyadat die echter wel zijn zevende gele kaart van het seizoen kreeg. FC Emmen was in de eerste helft gelijkwaardig aan de gasten uit West Brabant die na 13 minuten spelen via Delanoy een opgelegde kans kregen. Hij schoot echter vijf meter voor de goal over. Op dat moment had FC Emmen trainer Gerry Hamstra al moeten wisselen nadat Robbie Haemhouts na een zware, maar niet bestrafte tackle moest afhaken. Sergio van Dijk mocht invallen waardoor Morten Friis een linie zakte. De beste periode van FC Emmen was zo tussen de 34e en 38e minuut toen Roy Stroeve, Marcel Pannekoek en Sergio van Dijk kansjes kregen maar niet tot afronding konden komen.
Acht minuten na de hervatting viel dan de openinggoal. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Marcel Pannekoek met een lage kopbal in de linkerbenedenhoek gekopt: 1-0. Amper een minuut later leek Geoffrey Verweij een vrije loop richting doel van RBC te krijgen maar speelde de mogelijkheid niet goed uit. RBC Roosendaal ging vervolgens FC Emmen met meer opportunistisch spel FC Emmen onder druk te zetten. Waarbij ook de invallers Iwan Redan en Benjamin Martha een goede rol speelden. FC Emmen hield echter stand en leek de drie punten over de streep te kunnen trekken. Tot de 89e minuut was aangebroken. Ronald Breinburg gleed halverwege de eigen helft weg waardoor RBC een aanval over links kon inzetten die met een pass op Danny Guijt werd besloten. De nummer tien van RBC tikte vervolgens de 1-1 binnen. Met nog drie minuten extra speeltijd was een gelijkspel ook nog wel te pruimen geweest maar zelfs dat werd uit handen gegeven. Ronald Breinburg en Thomas Villadsen begrepen elkaar niet en Iwan Redan zorgde voor de 1-2 eindstand. Verbijstering en ontgoocheling bij de FC Emmen spelers en toeschouwers volgden.
RBC-trainer Rob Meppelink vond de winst voor zijn ploeg verdiend. ,,We hebben gekregen waarop we recht hadden.”
Voor FC Emmen-trainer Gerry Hamstra was het een droevig slot. ,,Met nog zo weinig minuten spelen moet je de 1-0 natuurlijk over de streep trekken. Dit is een mentale tik.”
Voor het duel van aanstaande maandag uit tegen Cambuur Leeuwarden zal Hamstra zijn defensie opnieuw moeten wijzigen. Michael van der Kruis is terug en Frank Broers mag eveneens spelen in afwachting van hoger beroep maar Mounir Biyadat kreeg zijn zevende gele kaart en is dus geschorst. Verder lijkt ook Robbie Haemhouts het duel te moeten overslaan hoewel de blessure na afloop minder ernstig leek dan aanvankelijk werd gevreesd.
FC Emmen-RBC Roosendaal 1-2. 53. Pannekoek 1-0, 89. Guijt 1-1, 90. Redan 1-2. Scheidsrechter: Ketting. Gele kaart: Biyadat, Demeijer, Friis, Stroeve (FC Emmen), De Leeuw (RBC). Toeschouwers: 2933.
FC Emmen: Villadsen: Bevaart, Biyadat, Breinburg, Demeijer, Heamhouts (12. Sergio van Dijk), Pannekoek, Stroeve, Kamps, Verweij, Friis.
RBC Roosendaal: Friebel: Kwakman, Dragoun (82. Martha), Koning (70. De Leeuw), Paap, Guijt, Stojanovich, Delanoy, Vos (74. Redan), Van Driel. 


   

Robbie Haemhouts moest er na dertien minuten al af.

 

Marcel Pannekoek (rechts) wordt tegen gehouden (Foto’s Henk Benting)

Morten Friis komt te laat.

Mark Bevaart zet voor met links.

Marcel Pannekoek heeft gescoord.

Verbijstering bij de trainers (Foto’s FC Emmen Media)