FC Emmen in dubbele cijfers tegen KSC

Van een potje zomeravond voetbal kon in Schoonoord niet worden gesproken. De zondag vierdeklasser KSC trad zeer gemotiveerd aan en dwong de profs van FC Emmen tot een behoorlijke krachtsinspanning. De opening was ook verrassend want al na een tiental seconden stond het 1-0 voor de thuisploeg. Ondanks het taaie verweer kon de forse nederlaag uiteraard niet worden vermeden en na negentig minuten bleef de teller op 2-11 steken. Morten Friis was topscorer met vier treffers.
KSC ging vanaf de aftrap aan de haal en combineerde vrolijk door de Emmer defensie. Raymond Schoonbeek maakte de aanval af door doelman Lennon Ebeltjes te passeren: 1-0. De weelde van een voorsprong duurde echter maar een minuutje toen Sergio van Dijk kort daarop gelijkmaakte. KSC hield vervolgens een dikke twintig minuten het doel schoon door stug te verdedigen en goed keeperswerk van Ronald Hilbrands. Goed halverwege liep FC Emmen echter weg tot 1-3 maar KSC verraste opnieuw door via Sander Schuiling de 2-3 te laten aantekenen. De rust ging uiteindelijk in met een 2-5 stand.
Na de pauze met aan beide kanten de nodige wissels was KSC dichtbij de 3-5 maar Kevin Görtz schoot doelman Ebeltjes te hulp. Na een uur spelen brak FC Emmen definitief het verzet van de vierdeklasser en liep in hoog tempo naar een 2-11 eindstand.
KSC-FC Emmen 2-11. 1. Schoonbeek 1-0, 2. Sergio van Dijk 1-1, 25. Friis 1-2, 35. Sergio van Dijk 1-3, 36. Schuiling 2-3, 37. Friis 2-4, 45. Sergio van Dijk 2-5, 58. Friis 2-6, 64. Stroeve 2-7, 66. Friis 2-8, 67. Stroeve 2-9, 73. Dost 2-10, 80. Stroeve (strafschop) 2-11. Scheidsrechter: Boekholt. Toeschouwers: 250.
FC Emmen: Ebeltjes; Bevaart, Görtz (65. Breinburg), Breinburg (46. Pannekoek), Broers (46. Siekman), Demeijer (46. Dost), Kamps, Schepers (46. Verweij), Stroeve, Friis, Sergio van Dijk.