Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in de nacompetitie: negentien jaar geleden


Nog een nachtje slapen en dan is het zo ver: FC Emmen gaat de play offs van start met de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Het zal de 51e nacompetitie wedstrijd van de Emmenaren in de clubgeschiedenis zijn. Om het geheugen op te frissen volgt elke dag een kort verslag van een nacompetitiewedstrijd uit het verleden. Het betreft een wedstrijd op dezelfde dag als vandaag, alleen het jaartal is uiteraard anders.


21 mei 1996: Emmen-Veendam 2-1

Emmen was met de winst op Veendam weer helemaal in de race om poulewinnaar te worden. De start was weliswaar niet goed door uit van NEC te verliezen maar daarop volgde een 4-0 zege op Cambuur en deze 2-1 zege op Veendam. Emmen had de beste competitie ooit gedraaid, stond wekenlang op de eerste plaats en moest uiteindelijk het kampioenschap aan AZ laten. Tegen Veendam nam Emmen, zonder de geblesseerde Tony Alberda, na een klein half uur de leiding door Michel van Oostrum. Tien minuten na de doelwisseling kopte verdediger Peter Uneken de 2-0 binnen op een vrije trap van Etienne Barmentloo. Veendam, getraind door Jan Schulting en met oer-Emmenaar Joseph Oosting in de basis, kwam kort daarna terug tot 2-1 middels een goal van Arek Radomski maar daarbij bleef het. De poulewinst ging uiteindelijk naar NEC door in Emmen met 3-2 te winnen.
Opstelling: Migchelsen; Uneken, Veldwijk, Van Raalte, Jalving, Barmentloo, Van Oostrum (90. Heinola), Nurmela, De Jonge, Drent, Stroeve.

Veendammer Bart van der Meulen springt het hoogst. Uiterst links Ruud Jalving, achter hem Mika Nurmela en uiterst rechts Jan van Raalte.