Terug naar overzicht Terug

FC Emmen huurt Tom Overtoom van Excelsior


 FC Emmen heeft overeenstemming bereikt met eredivisionist Excelsior over de komst van Tom Overtoom. De 25 jarige middenvelder komt de rest van het seizoen 2015/2016 op huurbasis over naar Emmen. De geboren Amsterdammer, die in het seizoen 2014/2015 met FC Volendam tot de laatste dag meestreed om promotie naar de eredivisie, verruilde in de zomer van 2015 FC Volendam voor Kralingen en maakte zo alsnog de stap naar de eredivisie. Daar kwam hij de eerste seizoenshelft te weinig aan spelen toe zodat verhuur een optie werd.


FC Emmen-directeur Wim Beekman: “In de winterstop hebben Jupiler League clubs kans zich te versterken met spelers vanuit de eredivisie welke door omstandigheden niet veel spelen en verhuurd mogen worden. Naar zo’n buitenkansje hebben we de afgelopen weken gezocht. Met Tom halen we een middenvelder binnen die zich onder meer in Volendam al heeft bewezen, in seizoen 2013/2014 werd hij daar verkozen tot speler van het jaar. Excelsior heeft hem op basis van zijn spel aldaar qua niveau als eredivisie waardig bestempeld en hem gecontracteerd, maar omdat hij een tweetal spelers voor zich moet dulden waar de trainer niet ontevreden over is, komt hij vrijwel niet aan spelen toe. Zodoende is een overstap naar FC Emmen mogelijk en zorgt zijn komst voor een kwantitatieve én kwalitatieve impuls aan de selectie van Marcel Keizer. Hij meldt zich morgenvroeg bij de JENS Vesting en zou vrijdagavond het rood-witte shirt al kunnen dragen tegen Telstar.”

Tom Overtoom: “Elke speler gaat voor het hoogst haalbare, maar wil uiteindelijk vooral gewoon spelen. De overgang naar FC Emmen zie ik dan ook niet als een stapje terug, maar vooruit. De kans dat ik speelminuten krijg, en weer lekker aan het voetballen kom is bij FC Emmen veel groter dan bij Excelsior. Ik wil FC Emmen helpen de doelstelling van play-offs te realiseren en bovendien mezelf in de kijker spelen. Als ik daar goed in slaag dan keer ik seizoen 2016/2017 wel weer terug naar de eredivsie, misschien zelfs wel met FC Emmen…”

Tom Overtoom ging via de amateurclubs SV De Meer en SV Diemen al op vroege leeftijd naar Ajax (E2) waar hij alle jeugdteams doorliep. Hij maakte eventjes een overstap naar Haarlem, keerde terug naar Ajax om vervolgens via Sparta bij SC Veendam te belanden. Daar scoorde hij op 15 maart 2013 het laatste doelpunt voor de geelzwarten in het betaalde voetbal. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor FC Volendam.