Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat voor driepunter tegen Telstar


Twee wedstrijden achter elkaar winnen is natuurlijk mooi, drie achter elkaar is nog mooier. Op dat laatste mikt FC Emmen uiteraard in de komende thuiswedstrijd tegen Telstar. Maar met wel in het achterhoofd de gedachte van ‘resultaten in het verleden behaald, vormen geen garantie voor de toekomst.’’ De ploeg uit de IJmond speelt met de huidige zestiende plaats geen hoofdrol, maar kan af en toe toch aardig uit de hoek komen. Zo won het uit van het geduchte VVV Venlo en afgelopen vrijdag werd in Almere met 2-1 van Almere City FC gewonnen. Nu staat de polderploeg weliswaar helemaal onderaan de ranglijst, maar FC Emmen ging daar dit seizoen met 4-0 de boot in!


FC Emmen heeft lang gezocht naar een mogelijke versterking van de spelersgroep en die uiteindelijk gevonden in Tom Overtoom. De geboren Amsterdammer wordt voor de rest van het seizoen van Excelsior gehuurd en treft bij FC Emmen in ieder geval twee bekenden aan. Tom Overtoom speelde namelijk in het seizoen 2012/13 voor SC Veendam waar destijds Gert Heerkes hoofdtrainer en Sander Rozema speler was. Overtoom stond toen alle wedstrijden in de basis tot en met de laatste dag voor het faillissement in maart 2013. Hij kon bij FC Volendam aan de slag en speelde op één duel na alle duels in 2013/14 in de basisopstelling. Vorig seizoen miste hij in Volendam ongeveer de helft wegens een heupoperatie maar was er in de slotfase weer helemaal bij. De overschrijving naar FC Emmen is inmiddels geregeld zodat hij deel uitmaakt van de selectie tegen Telstar. Een plaats in de basisopstelling zal er ongetwijfeld nog niet in zitten.

De hoogste klassering van Telstar was dit seizoen de tiende plaats. Die werd op 27 november bereikt na winst op FC Den Bosch en een serie van vijf punten uit drie duels. Daarna ging het mis want in de volgende vijf wedstrijden werd slechts een puntje gepakt. De zege bij Almere City van afgelopen vrijdag maakte een einde aan de slechte reeks. Topscorer van Telstar is Tarik Tissoudali met tien treffers en Marko Maletic staat tweede met zes goals. Laatstgenoemde is gehuurd van Excelsior.

Scheidsrechter bij FC Emmen-Telstar is Joey Kooij die toevallig ook de heenwedstrijd Telstar-FC Emmen floot en de Emmenaren toen met 2-1 zag verliezen. Kooij geeft gemiddeld exact vier kaarten per wedstrijd tot nu toe.