FC Emmen houdt schade tegen FC Groningen beperkt

Voor zo’n 2500 kijkers op het sportpark van de VV Zuidhorn keek FC Emmen, evenals een paar dagen eerder tegen Ajax, erg snel tegen een achterstand aan. FC Groningen scoorde al in de derde minuut en in de 19de minuut werd daar een tweede aan toegevoegd. In de tweede helft stond FC Emmen slechts één tegengoal toe.
FC Emmen-trainer Jan van Dijk zou graag zien dat het aantal tegengoals in vergelijking met voorgaand seizoen aanzienlijk wordt verminderd. De Emmenaren waren toen soms wel erg gul voor de tegenstander maar wil het een herhaling voorkomen moet er scherper worden gespeeld dan in de beginfase tegen FC Groningen. De eredivisieploeg kwam na drie minuten al aan de leiding toen Glen Salmon vrij kon intikken. Ook de tweede goal van Erik Nevland in de 19de minuut kwam te gemakkelijk tot stand. Daarna hield de vrijgevigheid van de Emmer defensie op maar het kwaad was natuurlijk reeds geschied. FC Emmen kwam alleen halverwege de eerste helft in de buurt van doelman Bas Roorda met een goed schot van Sergio van Dijk.
In de tweede helft kwam FC Emmen, al weer een parallel met het duel tegen Ajax, beter voor de dag. Roy Stroeve leek na drie minuten met een verrassende uithaal te scoren maar raakte de staander. FC Emmen bood dus meer weerstand maar kwam niet tot scoren. De Groningers wel middels Antoine van der Linden in de 60e minuut uit een hoekschop. De ex-Emmenaar kopte een door Lindgren genomen hoekschop in. Georg Geers bracht korte tijd later nog eens op de doellijn redding. Kort voor tijd mocht ook gastspeler Angelo Zimmerman even sfeer proeven.
FC Groningen-FC Emmen 3-0 (2-0). Toeschouwers: 2500 (in Zuidhorn). Scheidsrechter: Haverkort. 3. Salmon 1-0, 19. Nevland 2-0, 60. Van der Linden 3-0.
FC Emmen; Zegers; Bevaart (60. Geers), Breinburg, Karreman; Bonevacia, Hoogstrate (78. Zimmerman); El Khalifi (46. Verweij), Stroeve, Mghizrat; Veldmate (69. Tevreden), Van Dijk.

Een twee tegen twee duel met voor FC Emmen Roy Stroeve en Sergio van Dijk in actie.

Roy Stroeve duelleert met Gibril Sankoh.

Spanning op de ‘bank’ van FC Emmen.

Yuri Cornelisse claimt een strafschop maar vindt geen gehoor bij arbiter Haverkort