Terug naar overzicht Terug

FC Emmen hoopt slag te slaan tegen NAC Breda


FC Emmen heeft het paasweekeinde redelijk goed doorstaan. Aan de twee topduels in het zuiden des lands werden twee punten overgehouden waardoor de formatie van trainer Dick Lukkien nadrukkelijk betrokken blijft in de strijd om de laatste play off plaatsen. De volgende stap kan vrijdag thuis worden gezet want dan komt NAC Breda op bezoek.


Het is een ‘Wie van de drie’ geworden, want RKC Waalwijk en FC Eindhoven geven weinig toe. Indien SC Cambuur de laatste periode wint, zal één van de drie moeten afvallen. Wordt De Graafschap de gelukkige vallen er echter twee van de drie af. Het is dus zaak in de resterende drie duels zoveel mogelijk punten bijeen te schrapen. Vrijdagavond kan daar een begin mee worden gemaakt tegen NAC Breda dat zo graag naar de eredivisie wil. Dat is nog steeds  mogelijk maar zeker is dat het seizoen voor de Brabanders tegen valt. NAC Breda staat slechts een plaats hoger dan FC Emmen geklasseerd maar heeft zes punten meer. NAC zou volgens de huidige stand gelijk in de eerste ronde van de play offs moeten aantreden doch kan ook nog vijfde worden en dan wordt de eerste ronde vermeden. De achterstand op nummer vijf FC Volendam bedraagt slechts een puntje.

Trainer Dick Lukkien houdt nog enkele slagen achter de arm voor wat betreft de opstelling. Normaal gesproken doet hij daar niet geheimzinnig over maar het drukke programma heeft zijn invloed gehad op de fysieke gesteldheid van de spelers. ,,Diverse spelers kampen met kleine problemen zoals Cas Peters, Kai Huisman, Deniz Azlan, Frank Olijve en Nick Bakker. Het is even afwachten hoe ze de nacht door komen. In principe hou ik evenwel vast aan dezelfde opstelling als in het afgelopen weekeinde.”

Trainer Stijn Vreven, die na de winterstop Marinus Dijkhuizen is opgevolgd, had kortgeleden de boel aardig op de rails met vier overwinningen op rij. De laatste in die reeks was een daverende 4-0 zege bij VVV Venlo. Daarna liep er weer zand in de motor. Uit de laatste drie duels werd maar een puntje gepakt. Op paasmaandag stond het thuis riant met 3-1 voor tegen FC Eindhoven en speelde toch nog gelijk. Wel twee doelpunten van topscorer Cyriel Dessers die voor FC Emmen het meeste gevaar zal opleveren. De 22-jarige Belg kwam bij zijn vorige clubs OH Leuven en KSC Lokeren niet uit de verf en probeert het nu in Breda. En met groot succes want de spits scoorde al 21 maal.

FC Emmen en NAC Breda hebben elkaar in Emmen tien keer eerder ontmoet. Van het seizoen 1985/86 tot en met 1992/93 was het een jaarlijkse gebeurtenis, daarna promoveerde NAC naar de eredivisie. Na de degradatie in 1999 promoveerde het direct weer om in 2015 opnieuw af te dalen naar de eerste divisie. Van de tien onderlinge duels in Emmen won FC Emmen er drie, speelde zes keer gelijk en verloor slechts een keer van de Brabanders. Dat was in het seizoen 1999/00 toen het 0-2 werd.