Terug naar overzicht Terug

FC Emmen hoopt scoringsprobleem te verhelpen


Na vier wedstrijden zonder een doelpunt te hebben gescoord, hoopt FC Emmen die negatieve trend te doorbreken in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Of de tegenstander zich hiervoor leent, is een ander verhaal. De Dordtenaren zijn namelijk in thuiswedstrijden bijna niet te verslaan. In dit seizoen is dat alleen aan koploper FC Zwolle gelukt. Bovendien is FC Emmen de laatste jaren in het GN Bouw stadion weinig succesvol want de laatste zeven onderlinge duels eindigden zonder uitzondering in winst voor de thuisploeg. Voor de laatste Emmer zege moet worden terug gegaan naar 16 april 2004 toen de destijds door Jan Olde Riekerink getrainde ploeg met 5-1 won.

FC Dordrecht heeft in tegenstelling tot FC Emmen wel scorend vermogen met de geroutineerde spits Cecilio Lopes bijvoorbeeld die aan zijn vijftiende seizoen betaald voetbal bezig is. Hij was dit seizoen al 11 keer succesvol. Verder zijn Santy Hulst (8) Jeffrey Rijsdijk (5) productief. FC Dordrecht kreeg er in de winterstop nog twee talenten bij met Shabir Isoufi (Feyenoord) en Wouter de Vogel (ADO Den Haag).
FC Emmen – FC Dordrecht werd op de tweede competitiedag gespeeld en eindigde in 1-1. Dat puntje had FC Emmen voornamelijk te danken aan een uitblinkende doelman Harm Zeinstra die in de tweede helft tal van goede reddingen verrichtte. Hij is er komende vrijdagavond weer bij maar FC Emmen moet het zonder de geblesseerden Kay Velda en Marijn Sterk doen.