Terug naar overzicht Terug

D-jeugd afgetroefd door VA Twente D3


Willem ll/RKC C1-Heerenveen/Emmen C2 5-0
De Emmenaren waren kansloos tegen de koploper die over enkele jeugdinternationals beschikt. Toch was coach Brugt Bergsma niet ontevreden. ,,Onlangs verloren met 12-0 van PSV, dan is dit tegen de koploper nog een meevaller. Het neemt niet weg natuurlijk dat de tegenstander een paar maten te groot was.” Bij het ingaan van de rust stond het 3-0, na de pauze hield FC Emmen de score beperkt tot 5-0.
Heerenvene/Emmen C2: Schilstra; Van Sliedrecht (45. Levon van Dijk), Kroeze, Sanafikha, Uineken, Blekkink (65. Roelof van Dijk), Fokke (40. Luiken), Bijlsma, Zeilstra, Jochem Scholten, Jan Scholten (42. Lambers).

Heerenveen/Emmen D2-VA Twente D3 1-5
De Emmenaren lieten zich de kaas van het brood eten door een veel lager geklasseerde tegenstander. De bezoekers waren een tikkeltje feller en kwamen al na vier minuten op voorsprong na kort daarvoor al de paal te hebben geraakt. De 0-1 werd gemaakt door Vito Bredie die zo ongeveer de kleinste speler van het veld was. FC Emmen kwam wel snel terug in de wedstrijd toen Thom Scheper een minuut later binnen de zestien werd onderuit gehaald en een strafschop verdiende. Kjelt Engbers benutte deze keurig 1-1. Het bleef in de eerste helft vervolgens redelijk gelijk op gaan met aan Emmer zijde een paar mogelijkheden in de counter via Thom Scheper die echter niet in goals konden worden omgezet. Na goed een kwartier spelen raakte FC Emmen wederom op achterstand toen doelman Kjell Scherpen in eerste instantie nog kon redden maar de bal voor de voeten van Maikel Vermeulen sloeg die geen moeite had om de stand naar 1-2 te tillen wat tevens de ruststand werd. Na de thee was FC Emmen zonder twijfel van plan om het duel naar zich toe te trekken maar er kwam al snel een kink in de kabel toen binnen een minuut de gasten naar 1-3 liepen via Filip Arsic. In feite was daarmee het duel beslist want de Emmenaren slaagden er niet in de wedstrijd naar zich toe te trekken en moesten nog tegentreffers van Daël Pol en Filip Arsic incasseren.
Heerenveen/Emmen D2: Scherpen; Hoogeveen, Bos, Timmerman, Zwaagstra (45. Seubers), Berends (45. Hindriks), Gerding, Engbers, Scheper (47. Gerdes), Oosting, Gierveld (45. Roosken). 

Emmen B1-Argon B1 0-0
Op papier leek het een makkie voor de Emmenaren omdat het Mijdrechter Argon de rij sluit in de eerste divisie. Wellicht dat de spelers het daarom te gemakkelijk opnamen want ze bakten er deze keer niet veel van. De duels werden te slap ingegaan, de passing was slordig en dan hoeft het geen verbazing te wekken dat er weinig of geen kansen worden gecreëerd. Argon werkte hard maar kon over de volle speeltijd op geen enkele serieuze doelkans bogen. Dat gold ook voor de Emmenaren die een week eerder FC Zwolle nog van de mat speelden. Pas in de slotfase werd er wat druk gemaakt maar de doelpunten waren te duur deze middag.
Emmen B1: Schrik; Staal, Fokke, IJzerman, Bangura (69. Graver), Kampman, Berens (69. Boekholt), Kroezen (41. Spijodic), Eberhard, Rasevic, Arends.