Terug naar overzicht Terug

FC Emmen hoopt op goede start vierde periode


Op de vraag of hoe cruciaal de wedstrijd is antwoordt René Hake: ,,De belangrijkste wedstrijd van het seizoen is altijd die wedstrijd die je kampioen kunt worden. Dat is hier niet het geval, maar natuurlijk als je de vierde periode begint met winst op AGOVV Apeldoorn is dat wel zo prettig. In principe willen wij graag elke wedstrijd winnen, maar dat lukt niet altijd. Belangrijk is wel dat als wij vanavond willen winnen er minder persoonlijke fouten gemaakt moeten worden. Opvallend is overigens ook wel dat wij in wedstrijden die wij hebben verloren juist niet zijn afgetroefd terwijl wedstrijden als tegen bijvoorbeeld FC Volendam en FC Zwolle veel moeilijker waren. Tegenstanders gaan zich steeds meer op ons in stellen, maar ik zelf zie vooraf weinig van de speelwijze van de tegenstanders omdat ik toch vooral van eigen kracht uit ga. Wij zullen steeds van de fouten moeten leren en het vertrouwen in de kwaliteiten van de groep is ook wel aanwezig.”
Tegenstander AGOVV Apeldoorn is moeilijk in te schatten omdat het bijna elke week wel in een andere samenstelling speelt. ,,Het is overigens de laatste weken ook niet erg succesvol, maar kan zo weer iets neer zetten. Er lopen toch een paar spelers die zeker een wedstrijd kunnen beslissen”, aldus Hake. Zijn eigen opstelling geeft hij nog niet prijs, maar zeker is in ieder geval dat Guus de Vries en Sander Fischer ontbreken wegens een schorsing en Jeffrey de Visscher door een blessure er niet bij kan zijn. Hake: ,,Er zijn er genoeg alternatieven om de afwezige spelers te vervangen. Bijvoorbeeld Marcel Piesche die de laatste weken een mindere indruk maakte krijgt wel weer een kans en zo hebben wij nog een aantal spelers die ingezet kunnen worden.’’


Tegenstander AGOVV Apeldoorn moet het twee duels stellen zonder middenvelder Arnoud van Toor. De KNVB legde hem een schorsing van drie wedstrijden op, waarvan één voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen BV Veendam. In Emmen is ook linksback Randy Rustenberg er niet bij. De onlangs van Cambuur overgekomen verdediger kreeg tegen BV Veendam zijn vijfde gele kaart. AGOVV lijkt het vanavond in het uitduel tegen FC Emmen ook zonder middenvelder Paul Mulders te moeten starten. De middenvelder, eerder dit seizoen nog in de belangstelling van ADO Den Haag en FC Zwolle, speelde donderdag tijdens de training bij de reserves. Hans de Koning moet ook nog een keuze maken tussen Soufiane Laghmouchi en Roy de Ruiter voor de rechter spits positie. De Apeldoornse oefenmeester kan waarschijnlijk ook geen beroep doen op Angelo Martha (achillespees). AGOVV Apeldoorn zal in Emmen waarschijnlijk aan de wedstrijd beginnen met Postma, Riedel, Tailor, Van der Kooy, Siers, Bruinier, Wille, Schwiebbe, Laghmouchi of De Ruiter, Hemmen en Chaiat.

 
Er werd hard gewerkt op de donderdag training.