Terug naar overzicht Terug

FC Emmen boekt met 6-0 hoogste zege ooit


Door het ontbreken van de verdedigers en nijvere gele kaartenverzamelaars Sander Fischer en Guus de Vries moest de defensie weer eens in een andere samenstelling aantreden. Marcel Piesche mocht na vier wedstrijden op de bank te hebben gezeten als rechtervleugelverdediger optreden terwijl Kevin Görtz in het hart van de verdediging werd geposteerd. Bart de Groot en Angelo Zimmerman als linksback completeerden de achterste lijn die voor het eerst in deze samenstelling acteerde. Op het middenveld gaf René Hake de voorkeur aan Kay Velda boven Qays Shayesteh. AGOVV-trainer Hans de Koning had ook een paar probleempjes en moest vervangers voor Van Toor en Rustenberg opstellen. 


Het strijdplan waarmee FC Emmen-trainer René Hake de negatieve reeks van de laatste weken wilde doorbreken luidde alsvolgt: ,,Agressief starten, direct er boven op zitten en daardoor de tegenstander tot het maken van fouten dwingen.” Bijna kreeg hij ook nog een steuntje in de rug met een snelle goal toen Hans Denissen in het prille begin halverwege de helft van AGOVV een vrije trap lanceerde maar doelman Stefan Postma zag kans de inzet tot hoekschop om te buigen. Daaruit stichtte Ruud ter Heide gevaar doch mikte voorlangs. Het was echter uitstel van executie want na ruim een kwartier spelen kwam FC Emmen na een aanval uit het boekje op voorsprong. Eldridge Rojer zette Hans Denissen aan de rechterkant aan het werk en zijn voorzet werd door de bij de tweede paal staande Ruud ter Heide ingekopt. Een fraaie goal want de spits van FC Emmen, die zijn achtste goal van het seizoen liet aantekenen, was twee Apeldoornse verdedigers te slim af. Het was zaak deze stand uit te bouwen maar dat was niet zo gemakkelijk. AGOVV probeerde de bakens te verzetten maar dat werd een stuk lastiger toen de Duitse verdediger Florian Riedel vier minuten voor de pauze notabene op de helft van FC Emmen zijn directe tegenstander Eldridge Rojer de noppen op diens scheenbeen zette en direct rood kreeg van scheidsrechter Kristian Bakkelo. AGOVV forceerde daarop een aantal hoekschoppen maar kreeg op slag van rust een nieuwe dreun te verwerken toen Tjaronn Chery de ruststand op 2-0 bracht. Eldrigde Rojer zette in eerste instantie voor richting Ruud ter Heide die goed werd verdedigd maar vervolgens kwam Tjaronn Chery bij de tweede paal in balbezit. Zijn inzet werd nog beroerd door doelman Postma maar onvoldoende om de 2-0 te verhinderen.

 
 
Ruud ter Heide en hans Denissen hadden heel wat te vieren (Foto’s Boudewijn Benting)

Met 2-0 voor en een man minder moet normaal gesproken voldoende zijn om een duel winnend af te sluiten maar gelet op de geschiedenis was daarvan niet iedereen bij FC Emmen overtuigd. Maar vier minuten in de tweede helft werden de twijfelaars toch wel over de streep getrokken. Rechtsback Marcel Piesche haalde de achterlijn en tekende voor de assist met een voorzet op Ruud ter Heide die met een schitterende omhaal de bal steenhard onder de lat joeg: 3-0. Het leed voor de Apeldoorners was daarmee niet geleden want kort daarop kopte de geheel vrijstaande Eldrigde Rojer uit een vrije trap van Hans Denissen de 4-0 binnen. Dat FC Emmen de drie punten in eigen huis zou houden stond daarmee wel vast maar het was interessant om te zien of FC Emmen voor het eerst in dit seizoen achterin de nul zou kunnen vasthouden. Dat viel niet mee want na de 4-0 werd doelman Harm Zeinstra door zijn verdediging enkele malen behoorlijk in de problemen gebracht. Zo kwam de toch redelijk gemakkelijk scorende spits Michel Hemmen een keertje alleen op hem af maar slaagde er niet in de Emmer sluitpost te passeren. Nadat de inspanningen van AGOVV niets hadden opgeleverd deed FC Emmen voor hoe het wel moest. In de 70e minuut stond Hans Denissen aan de basis en Tjaronn Chery mocht het afmaken: 5-0. Deze 5-0 was een evenaring van de hoogste zege ooit van FC Emmen in het betaalde voetbal maar een nieuw record kon niet uitblijven. Een kwartiertje voor het einde maakte Ruud ter Heide het halve dozijn vol: 6-0. Tjaronn Chery maakte er bijna nog 7-0 van maar raakte kort voor tijd de paal. Niemand die het hem uiteraard kwalijk nam want het was een avond uniek in de ruim 25-jarige geschiedenis van FC Emmen. En zo waar hield FC Emmen achterin voor het eerst de nul.

 

Eldridge Rojer kopt de 4-0 binnen (Foto: Gerrit Rijkens) 

FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 6-0. Scheidsrechter: Bakkelo. 18. Ter Heide 1-0, 45. Chery 2-0, 49. Ter Heide 3-0, 54. Rojer 4-0, 70. Chery 5-0, 76. Ter Heide 6-0.  Rode kaart: 41. Riedel (AGOVV). Gele kaart: Velda, Rojer (FC Emmen). Toeschouwers: 2043.
FC Emmen; Zeinstra: Piesche, Görtz, De Groot, Zimmerman, Velda (71. Poldervaart), Chery, Johnny de Vries, Denissen (77. Mitrovic), Ter Heide, Rojer (71. Wolters).
AGOVV Apeldoorn; Postma (73. Huiskamp): Riedel, Tailor, Van der Kooy (52. Laghmouchi), Siers, Brunier, Schwiebbe, De Ruiter (52. El Gaaouiri), Chaiat, Hemmen, Wille.