Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Zeefuik in de basis tegen FC Eindhoven


Op de 29e speeldag van de Jupiler League krijgt FC Emmen bezoek van FC Eindhoven. De nummer elf tegen de nummer negen, op het eerste gezicht geen duel dat boven de middelmaat uitsteekt. Maar er zit een bijzonder tintje aan de wedstrijd want beide teams behoren tot het rijtje kandidaten voor deelname aan de play offs en hebben een driepunter nodig om bij te blijven. Dat geldt voor FC Emmen nog iets meer dan voor FC Eindhoven omdat de Emmenaren op vier punten achter de Lichtstad bewoners staan. Bij winst wordt de achterstand aldus tot op een punt teruggebracht. Bij verlies loopt de achterstand echter op tot zeven punten.


FC Emmen moet het zonder Issa Kallon doen die na zijn vijfde gele kaart op last van de tuchtcommissie een wedstrijd moet overslaan. Daar staat tegenover dat Genero Zeefuik na drie korte invalbeurten voor het eerst in de basis staat. Hij zal vooral met zijn balvastheid van waarde moeten zijn. Gersom Klok doet een stapje terug en neemt eigenlijk de plek van Kallon waar. Bij FC Eindhoven wordt nog een nieuwe speler verwacht hoewel de kans klein wordt geacht dat hij in Emmen al kan meespelen. Leonardo de Vito Santiago, niet te verwarren met de ex-Emmenaar Leonardo dos Santos Silva, heeft een werkvergunning gekregen en kan binnenkort worden opgesteld nadat hij al vanaf de voorbereiding heeft meegetraind. De Braziliaan, inmiddels al 34, heeft een bewogen loopbaan achter de rug en heeft o.a. bij Feyenoord en Ajax gespeeld.

FC Emmen trainer Dick Lukkien hoopt dat zijn ploeg eindelijk afstand van de wisselvalligheid neemt. ”Dat is een punt waarover ik niet tevreden ben. We spelen vaak best goed, alleen de uitvoering moet beter.” Lukkien ziet dat zijn ploeg nog steeds op een plek met uitzicht op de play offs staat. ,, Ik hoor weleens dat mensen teleurgesteld zijn omdat we niet bij de bovenste vijf staan, maar dat heb ik nooit als doel gezegd. Wel dat we mee gaan doen om de play offs en dat doen we dus ook. In dat kader is de wedstrijd tegen FC Eindhoven natuurlijk erg belangrijk. Het is immers een directe concurrent.”

Afgelopen vrijdag speelde FC Eindhoven thuis tegen Telstar. Dat kwam mooi uit voor de scouts van FC Emmen omdat ze immers de komende twee tegenstanders tegelijk aan het werk konden zien. Mede door twee benutte strafschoppen van Danny Van den Buys won FC Eindhoven met 4-2. De trappen vanaf elf meter zijn een belangrijk wapen voor de Brabanders want Van den Buys scoorde tot nu toe zevenmaal uit strafschoppen. De verdediger maakte ook nog een velddoelpunt en is met acht goals de nummer twee topscorer van de club achter Mart Lieder die elfmaal heeft getroffen. Talentvol zijn ook de Belgen Jimmy Caenepeel en Jari Vandeputte die beiden in de voorselectie van België onder 21 zitten.

Statistisch gezien is FC Emmen tegen FC Eindhoven in het voordeel. Van de 31 in Emmen gespeelde duels tegen FC Eindhoven won de thuisploeg er 17, naast 9 gelijke spelen en slechts 5 verliespartijen. Scheidsrechter is Erwin Blank die toevalligerwijs ook FC Eindhoven-FC Emmen floot. De Emmenaren wonnen toen met 1-0 dankzij een goal van Tim Siekman.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen, Klok, Bannink, Bos, Olijve, Peters, Zeefuik.