FC Emmen heeft tegen VAKO moeite met scoren

FC Emmen miste in Vries een aantal vaste krachten maar er bleef genoeg kwaliteit over om derdeklasser VAKO van de mat te kunnen spelen. Dat laatste viel echter niet mee, dik een uur lang kon VAKO tot 0-1 bij blijven om pas in het tweede gedeelte van de tweede helft door de knieën te gaan. Bij FC Emmen stond A-junior Martin de Roo negentig minuten in het veld terwijl in de tweede helft met Kevin Görtz en Bas Dost twee andere A-junioren speeltijd kregen.
Opvallendste speler in de eerste helft was FC Emmen aanvoerder Roy Stroeve die diverse goede mogelijkheden om zeep hielp. Een minuut voor de pauze trof hij de lat om een paar tellen later met behulp van een blunderende VAKO-doelmn Mark Gritter toch nog de 0-1 op zijn naam te schrijven. Ook na de pauze bleef VAKO met bewonderenswaardige inzet lang overeind. Ook met een beetje gelujk want in de 51e minuut miste Stroeve vanaf elf meter. Paul Weerman brak met een intikker tenslotte de ban voor de profs door in de 69e minuut voor 0-2 te zorgen. Daarna bracht Roy Stroeve met twee doelpunten, de eerste na goed voorbereidend werk van Geoffrey Verweij, de eindstand op 0-4.
VAKO – FC Emmen 0-4. 45. Stroeve 0-1, 69. Weerman 0-2, 77. Stroeve 0-3, 86. Stroeve 0-4.
FC Emmen, eerste helft: Van Westerop; Bevaart, De Roo, Karreman, Zimmerman; Schepers, Stroeve, Demeijer; Verweij, Weerman, Mghizrat (38. Valeev).
Tweede helft: Beukeveld; Görtz, De Roo, Kamps, Bevaart; Valeev, Veldmate; Verweij, Dost, Stroeve, Weerman.