Beloften met minimaal verschil in Veendam onderuit

Hoewel Jong BV Veendam de nummer twee van de ranglijst is was er van een kwaliteitsverschil geen sprake. Integendeel zelfs want Jong FC Emmen kreeg verreweg de meeste kansen. Het probleem om daarvan een redelijk deel te verzilveren bleken de Emmenaren echter niet onder de knie te hebben. Daardoor kon het gebeuren dat een doelpunt op slag van rust uit een strafschop, veroorzaakt door Kevin Görtz, de enige en dus winnende goal was. Jong BV Veendam had de betere start maar na een kwartier voetballen werd bij FC Emmen de organisatie wat aangepast waardoor het spelbeeld zich snel wijzigde. Tussen de 26e en 32e minuut regende het vervolgens kansen voor de bezoekers op het veld van Veendam 1894. Een uitblinkende Veendam goalie Remco van der Veen weigerde echter te capituleren op inzetten van Philip Ties, Bas Dost en Stanley Tailor. Na de 1-0 in de 45e minuut kreeg FC Emmen in de tweede helft nog mogelijkheden via Richard Johannes (lat) en Bas Dost maar het verdiende loon bleef uit.
*Bij FC Emmen speelde Robin Demeijer bijna een uur mee. De verdediger raakte net voor de winterstop geblesseerd en had sindsdien niet gespeeld.
*Uit de beloftenselectie van FC Emmen verdwijnen op het eind van het seizoen Harm Hindriks (WKE), Philip Ties (ACV), Jamill Been (onbekend) en Arend Schonewille (Noordscheschut).
Jong FC Emmen: Beukeveld; Görtz, Tailor, Van den Brink, Geers; Demeijer (56. Zwikker), Hoolsema, Valeev; Johannes (57. Van der Weide), Dost, Ties.