Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft het altijd moeilijk in Dordrecht


FC Emmen heeft in de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten gepakt. Dit schreeuwt natuurlijk om verbetering en om niet verder achterop te geraken is een goed resultaat in de maandag wedstrijd tegen FC Dordrecht een absolute vereiste. Dat zal echter niet zo gemakkelijk zijn omdat FC Emmen traditioneel aan de Krommedijk in Dordrecht moeilijk uit de voeten kan. De statistiek liegt er niet om. Van de laatste tien wedstrijden verloor FC Emmen daar negen maal en speelde een keertje gelijk. De laatste zege in Dordrecht dateert van 16 april 2004 toen Emmen met 5-1 zegevierde.


Als positief punt uit het verloren duel tegen FC Oss haalde FC Emmen trainer Marcel Keizer naar voren dat de selectie kwantitatief op redelijk peil is. Dat leidde echter in de eerste wedstrijd van het jaar 2016 nog niet tot een driepunter. Er zou wellicht nog versterking van buitenaf bij kunnen komen in de transferperiode maar dat zal tegen FC Dordrecht nog geen rol spelen. FC Dordrecht heeft wel de selectie kunnen uitbreiden met de komst van verdediger Glenn Bijl uit Jong FC Groningen en de Belg Jordy Vleugels, een middenvelder van Willem ll.

Opvallende topscorer bij FC Dordrecht is spits Rangelo Janga die er inmiddels negen heeft in liggen. In de zomer van 2014 was de ruim 1 meter 90 lange geboren Rotterdammer op proef bij FC Emmen. Hij speelde mee in de oefenwedstrijden tegen WKE en De Graafschap en scoorde daarin drie maal. Het waren echter niet bepaald wereldgoals, twee daar van waren simpele intikkers, en de technische staf van FC Emmen van toen vond het ook niet genoeg om tot een verbintenis te komen. Rangelo Janga belandde het afgelopen seizoen uiteindelijk bij de Cypriotische club Omonia Aradippou. Hij was pas op de derde speeldag beschikbaar en was er daardoor in de wedstrijd FC Emmen-FC Dordrecht van 14 augustus 2015 nog niet bij.