FC Emmen B1 verliest, oefennederlaag A-jeugd

Frisia A1-FC Emmen A1 3-0 (oefenwedstrijd)
De Emmenaren bakten er tegen het een klasse lager spelende Frisia A1 niet zo gek veel van. De kansen waren er zeker in de eerste helft wel, zo trof Nande Wielink via de Friese doelman de onderkant van de lat. Bij rust stond het 1-0 voor de gastheren. Na de pauze werd het wat FC Emmen A betrof niet beter en kon Frisia uitlopen naar de 3-0 zege.

FC Emmen B1-Almere City FC B1 0-4.
FC Emmen B1 heeft de eerste competitiewedstrijd in 2015 niet in winst kunnen omzetten. In de JENS Vesting werd met 4-0 verloren van Almere City FC B1 nadat de eerste helft met een 0-2 stand was afgesloten. De gasten uit Almere waren net een tikkeltje beter dan de thuisploeg en namen al in de vijfde minuut de leiding met een rake kopbal uit een hoekschop van de aanvoerder Huib Einsbergen. FC Emmen B1 kon aanvankelijk nauwelijks kansen creëren maar werd in het laatste kwartier van de eerste helft wel sterker. Vijf minuten voor de thee kwam daaruit een mogelijkheid voor Thijs Oosting na doorkoppen van Kjelt Engbers doch Oosting kon geen kracht met het hoofd zetten. Dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen gingen de gasten met een 0-2 tussenstand de rust in. Scherpen liet de bal onder het lichaam doorlopen waardoor Adrian Ramadani simpel kon scoren: 0-2.

FC Emmen B1 legde zich niet bij de dreigende nederlaag neer en ging na de pauze in het offensief. Een vrije trap van Aron Timmerman werd met moeite verwerkt en Kjelt Engbers raakte de staander. Het doelpunt viel echter aan de andere kant toen Timo van Roemburg in de 58e minuut de 0-3 scoorde. Direct daarna wisselde FC Emmen trainer Rick Slor vier spelers maar hoewel hij niet over de inzet van zijn spelers had te klagen, sorteerde het geen effect. Integendeel, want zes minuten voor tijd werd het nog 0-4 via Dieu-Merci Victor.

FC Emmen B1: Scherpen; Van der Heide (52. Verheul), Timmerman, Hemme (60. Hindriks), Berends, Deiman (60. Quispel), Oosting, Bos, Scheper (60. Roosken), Engbers (60. Dallinga), Osazee.

De Graafschap D2 – FC Emmen D2 3-2 (Oefenwedstrijd)
In het eerste kwartier was De Graafschap D2 de bovenliggende partij en kwam dan ook volkomen verdiend op 1-0. Het tweede gedeelte van de eerste helft kwam FC Emmen beter in de wedstrijd. Na de rust was FC Emmen D2 de bovenliggende partij en creëerde een aantal goede kansen. Er werd veel druk naar voren gezet en in de 40ste minuut kon Vincent de Munnik de verdiende 1-1 binnen schieten. FC Emmen D2 bleef fel in duels en kreeg verschillende kansen om de score te vergroten. Vijf minuten voor afloop scoorde Kas Lamberink de 1-2 en leken de Emmenaren de overwinning binnen te halen. Toch slaagde De Graafschap D2 er nog in de stand om te buigen naar 3-2. Gezien de twee verschillende helften was een gelijkspel op zijn plaats geweest.