Terug naar overzicht Terug

FC Emmen handhaaft de doelstelling: play-offs


Hoewel in financiëel opzicht nog flinke stappen moeten worden gemaakt, is Lubbers tevreden over de huidige gang van zaken. ,,In commerciëel opzicht hebben we beter gescoord dan werd verwacht. Zo hebben we reeds 800.000 euro binnen. We hebben met Sunoil Biodiesel een hoofdsponsor binnen en hebben vier van de geplande tien businesspartners vastgelegd met Blencom, Fonville, Lubbers Transportgroep en Schuurman Sport. Inmiddels hebben we categorie 2 bereikt en dat moeten we dit seizoen vasthouden. Categorie 3 is nog een brug te ver maar daar willen we wel naar toe. Verder ontbreekt nog een rugsponsor maar daarvoor zijn inmiddels drie kandidaten.”
Op het personele vlak blijft voormalig FC Groningen financieel-directeur Erik Mulder bij FC Emmen betrokken. Hij heeft in de operatie Schoon Schip veel werk verricht en is aangesteld als directeur van het stadionbedrijf.
Het conflict met de voormalige partner SC Heerenveen is opgelost zegt Ronald Lubbers. ,,Er is over en weer wat met modder gesmeten, maar we zijn wel in gesprek gebleven. We zijn uiteindelijk tot een positieve afronding gekomen. Zo heeft FC Emmen het percentage bij doorverkoop van vroegere FC Emmen jeugdspelers die nu bij SC Heerenveen zijn teruggekregen. Er is nu geen band meer met SC Heerenveen hoewel de jeugdelftallen nog wel onder de naam RJO Heerenveen/Émmen in de competitie uitkomen. We kijken ondertussen hoe het verder met de jeugdopleiding moet. Er is een projectgroep in het leven geroepen die moet uitzoeken wat op langere termijn de beste constructuie is. Waarbij we de binding met de regio in het oog willen houden.”


  

Ronald Lubbers aan tafel met Jan van Erve (Foto: Boudewijn Benting)