Terug naar overzicht Terug

FC Emmen haalt Alexander Bannink terug naar Emmen


De transfercarrousel bij FC Emmen draait op volle toeren: gisteren werd Género Zeefuik voor de rest van het seizoen aan de selectie toegevoegd. Vandaag bereikte FC Emmen een akkoord met De Graafschap over een terugkeer van Alexander Bannink. De aanvallende middenvelder droeg van 2012 tot 2015 ook al het Drentse rood-witte shirt en kwam in deze periode in 81 competitieduels maar liefst 27 maal tot scoren. De handtekeningen werden aan het einde van de middag onder de huurovereenkomst voor de komende vijf maanden geplaatst.
Twee spelers FC Emmen gaan verlaten: Rogier Krohne verruilt FC Emmen per direct voor het Duitse Schalke 04 (onder 23). Daarnaast vertrekt Jurjan Mannes op huurbasis naar SC Cambuur.

Alexander Bannink: “Bij FC Emmen heb ik nog niet zo lang geleden mooie dingen laten zien en waren we sportief succesvol. Toen ik werd gepolst over een terugkeer ontstond bij mij direct een warm gevoel, het gevoel van thuiskomen. Ik denk dat onze klik uit het verleden er nog steeds is en kijk daarom uit naar de hernieuwde samenwerking waarbij ik er heel veel vertrouwen in heb dat ik opnieuw een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het aanvallende spel wat de club graag wil spelen.”

DSCF3035

Alexander Bannink (in het zwart) tijdens de dinsdagtraining.

Technisch-manager Jan Korte over de personele wisselingen: “Alexander Bannink behoeft in Emmen feitelijk geen nadere introductie, één blik op zijn statistieken zegt genoeg over zijn staat van dienst. Hij speelt als diepe middenvelder met absolute drang naar voren, is daarmee een bijzonder gevaarlijk wapen en staat direct tot de beschikking van Dick Lukkien als absolute versterking van de aanval. Wij zullen hem morgenvroeg met open armen verwelkomen bij zijn terugkeer in de JENS Vesting, waar hij de kans zal krijgen zijn voeten te laten spreken. Nu we een kwalitatieve impuls aan onze aanval hebben gegeven, hebben we gemeend in te moeten gaan op het verzoek van Rogier Krohne om zijn carrière te mogen vervolgen in Duitsland, dus vertrekt hij na een half seizoen waarin hij zeven maal scoorde bij FC Emmen. Daarnaast informeerde SC Cambuur naar de diensten van Jurjan Mannes. Met de komst van Bannink hebben we ruim voldoende mogelijkheden op het middenveld, en zijn bovendien tevreden over de geboden huursom, dus zijn we ingegaan op het verzoek van Cambuur. Wij zijn van mening dat de kwaliteit van de selectie nu zodanig is dat de doelstelling, behalen play-offs, bereikt kan worden en dat we bij het bereiken van play-offs óók een gooi kunnen doen naar promotie, want FC Emmen heeft ambitie en we houden de focus op de toekomst.”