Terug naar overzicht Terug

FC Emmen geeft training aan asielzoekers


Aanstaande dinsdag, 16 december om 10.30 uur, krijgen de bewoners van het AZC Oranje een training van FC Emmen trainer Joop Gall. FC Emmen, dat zich momenteel steeds meer maatschappelijk manifesteert, wil graag deze voetballers een leerzame en gezellige morgen geven in de JENS Vesting.


Op dinsdag 25 november hebben de vluchtelingen, die momenteel op Vakantiepark Oranje in dorp Oranje verblijven, een oefenwedstrijd tegen HH Combi gespeeld. De bewoners die momenteel in afwachting zijn van een verblijfsvergunning zijn, hebben ondanks de grote nederlaag een zeer leuke avond gehad waar nu in Emmen een vervolg aan gegeven wordt.

Drenthe Tours, al enkele jaren de vervoersponsor van FC Emmen, zal geheel belangeloos de asielzoekers vervoeren. Ook bij de oefenwedstrijd werden er bussen van het touringcar bedrijf uit Assen ingezet. Directeur Klaas-Jan de Vries van Drenthe Tours vindt het vanzelfsprekend om wat voor elkaar over te hebben. De Vries: “Hoe mooi is het dat je voor deze mensen met elkaar een voetbaltraining kan verzorgen en wij daar ons steentje aan bij kunnen dragen door onze bussen beschikbaar te stellen. Je moet wat voor elkaar over hebben”.

 

——————————————————————————————————————————————