Terug naar overzicht Terug

FC Emmen geeft play off droom nog niet op


FC Emmen heeft nog steeds een theoretische kans op deelname aan de play offs maar dan moeten er wel dringend punten worden gepakt. Vrijdagavond is daar toe de eerstvolgende gelegenheid, hoewel op papier van een redelijk kansloze missie mag worden gesproken. FC Emmen moet namelijk op bezoek bij koploper Willem ll dat al tien wedstrijden achtereen ongeslagen is en zo kort voor het kampioenschap geen fouten wil maken.


Trainer Joop Gall zou echter geen goede trainer zijn indien hij niet aan een stuntje geloofde. ,,Voor mij is duidelijk dat Willem ll de aanstaande kampioen is. Dat heb ik vanaf dag één al beweerd. Ze hebben een moeizame start gehad maar uiteindelijk komt de klasse toch boven drijven. Willem ll heeft vrijdag natuurlijk wel een probleempje want ze mogen absoluut geen fouten maken met de hete adem van FC Dordrecht in de nek. Daar ligt misschien onze kans. Voor onze spelers is het ook een kans zich te laten zien voor een geweldige entourage want er zijn al tienduizend kaarten verkocht. Als je door zo’n volle bak niet gemotiveerd wordt, weet ik het ook niet meer.”

FC Emmen moet het wel doen zonder spits Roland Bergkamp die voor de tweede maal verstek moeten laten gaan. Ook Frits Dantuma en Bart de Groot zijn niet fit genoeg. Verder is het nog de vraag of Elson Almeida beschikbaar is omdat FC Emmen tegen diens schorsing in beroep is gegaan en die zaak wordt vanavond afgehandeld. Gall gaat er vanuit dat de zaak wordt geseponeerd gezien de onschuldige aard van de overtreding maar er moet nog wel een uitspraak komen. Shkodran Metaj is na het uitzitten van een schorsing weer in de basis opgenomen waardoor Said Bakkati op de reservebank mag plaats nemen. Verder hebben Leandro Resida en Oebele Schokker van positie gewisseld.
De opstelling: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Bannink, Rozema, Schokker, Resida, Weghorst, Martinus.