FC Emmen geeft aanstaande kampioen goed partij

Het blijft rekenwerk maar ondanks de 3-2 nederlaag bij Willem ll is FC Emmen nog steeds niet uitgeschakeld voor deelname aan de play offs. Zowel plaats acht als plaats negen is nog bereikbaar hoewel er behalve twee overwinningen in de laatste twee competitieduels ook een aanzienlijke portie fortuin voor nodig is. FC Emmen kan in punten nog gelijk komen met het op de achtste plaats staande FC Volendam en nummer negen Fortuna Sittard kan nog voorbij worden gestreefd. Pikant daarbij is dat Fortuna op de laatste speeldag naar Emmen moet.

De entourage in het Koning Willem ll was met bijna elfduizend toeschouwers eredivisie waardig en het pleit voor FC Emmen dat het zich door de uiteraard vijandige sfeer niet liet imponeren. Het begon al met een counter via Quenten Martinus in de vijfde minuut die spits Wout Weghorst net niet kon bereiken. Het grote gevaar bij de Tilburgers was rechterspits Terell Ondaan waar Shkodran Metaj handenvol werk aan had. Ondaan kwam kort na de rush van Martinus in goede positie maar mikte voorlangs. In de negende minuut kreeg FC Emmen het stadion echter tijdelijk stil. Een vrije trap van Oebele Schokker, die als middenvelder een prima partij speelde, werd door een Tilburgse verdediger (Ali Messaoud) weggekopt maar voor de voeten van Tim Siekman die ineens uithaalde: 0-1.

Tim Siekman heeft de 0-1 gescoord.

Het is druk in het strafschopgebied van Willem ll (Foto’s: Bennie Wolbers).

Willem ll had dik een kwartier nodig om over de schok heen te komen, kreeg wat kansjes via Jonas Heymans en Terell Ondaan maar de gelijkmaker kwam pas na een klein half uur. De Belgische verdediger Jonas Heymans kopte uit een vrije trap raak: 1-1. De thuisclub leek vervolgens over de Emmenaren heen te lopen. Amper twee minuten na de gelijkmaker stond de 2-1 al op het fraaie scorebord. Stijn Wuytens trok voor en kort voor het doel moest Tim Siekman het duel aan gaan met spits Ruud Boymans. Siekman toucheerde de bal lichtelijk zodat het op een treffer in eigen doel leek werd maar de goal werd uiteindelijk toch aan Boymans gegeven. FC Emmen dat bij balbezit van de tegenstander in een soort 4-5-1 opereerde met Wout Weghorst als een meestal kansloze spits, bleef loeren op de counter met een goede rol voor Quenten Martinus. De gelijkmaker in dec 31e minuut kwam echter opnieuw vanuit een standaard situatie tot stand en wederom kwam de goal op naam van een verdediger. Uit de eerste hoekschop van FC Emmen werd de bal weggewerkt buiten de zestien maar Quenten Martinus kwam in balbezit. Zijn schot werd geblokt maar voor de voeten van Kevin Görtz die zich niet bedacht en uithaalde: 2-2.

Kevin Görtz (midden) haalt uit voor de 2-2.

Joop Gall gaat uit zijn dak.

Anmar Almubaraki neemt het op tegen drie Tilburgers (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen had zich in de eerste helft helemaal gegeven en dat leek zich in de tweede helft een beetje te wreken. Er kwamen geen echte kansen meer en het bleef bij mogelijkheden op een counter. Ook Willem ll kon het niveau van de boeiende eerste helft niet benaderen maar had in de 53e minuut geluk. FC Emmen sluitpost Peter van der Vlag kreeg een schot niet volledig onder controle. De bal belandde bij Robbie Haemhouts die geen moeite had om de 3-2 op zijn nama te brengen. Kort na de 3-2 moest Alexander Bannink geblesseerd uit het veld en werd vervangen door Anmar Almubaraki. Willem ll kon ook niet echt door drukken hoewel het af en toe dicht bij een vierde goal was. Het opvallendste in de slotfase was dat de voor Tim Siekman ingevallen Maurice Kampman, centrale verdediger in de A-jeugd, in de spits werd geposteerd en amper een minuut in het veld een gele kaart kreeg.

Willem ll-FC Emmen 3-2 (2-2). 9. Siekman 1-0, 26. Heymans 1-1, 28. Boymans 2-1, 31. Görtz 2-2, 53. Haemhouts. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Gele kaart: Ondaan (Willem ll), Kampman (FC Emmen). Toeschouwers: 10.650.

Willem ll: Swinkels; Cornelisse, Dries Wuytens, Peters, Heymans, Haemhouts, Messaoud (88. Heerkens), Stijn Wuytens (80. Ippel), Ondaan, Boymans, Matthieu (90. Mamedov).
FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, Siekman (87. Kampman), Bannink (57. Almubaraki), Rozema, Schokker, Martinus, Weghorst, Resida (72. De Wit).