FC Emmen geeft de goals in Breda te gemakkelijk weg

FC Emmen heeft iets om over na te denken in de komende winterse weken. Door de 3-1 nederlaag bij NAC Breda sluiten de Drenten de eerste helft af met slechts een puntje uit de laatste vier wedstrijden. Wat voetbal betreft doet de ploeg aardig mee maar aanvallend lijkt het behoefte aan vers bloed hebben.

FC Emmen begon in het matig bezette Rat Verlegh stadion voortvarend en zette NAC gelijk onder druk. Een vroege treffer is dikwijls een bron van inspiratie voor een elftal maar zo ver kwam FC Emmen niet. Een vrije trap van Jurjan Mannes in de derde minuut was het enige wapenfeit van de Emmenaren in die beginfase. De Bredase doelman Brondeel stopte de inzet echter. Na een klein kwartiertje veranderde echter het beeld van de wedstrijd want NAC nam het initiatief, dwong een paar hoekschoppen af terwijl aan de andere kant een schot van Kai Huisman tot de kansjes mocht worden gerekend. Na een kleine twintig minuten werd FC Emmen echter met een achterstand geconfronteerd. Aan de rechterkant won Giovanni Korte het duel met Niels Fleuren en trok voor op spits Cyriel Dessers die ongetwijfeld tot zijn stomme verbazing helemaal vrij voor doelman Sietsma stond en zo vrij als een vogeltje kon in knikken: 1-0.

mvvx0336

Rogier Krohne wordt zwaar op de huid gezeten.

mvvx0431

Cyriel Dessers heeft geen moeite de 1-0 binnen te koppen.

mvvx0412

Wieger Sietsma torent boven de rest uit.

Vervolgens was het bepaald niet zo dat FC Emmen achteruit werd gedrongen. Integendeel, het veldspel oogde zeker niet minder dan dat van de thuisclub en er kwamen ook best kansen. Vijf minuten na de openingsgoal was Cas Peters bijvoorbeeld gevaarlijk maar stuitte op doelman Brondeel. Jurjan Mannes mocht een aantal malen aanleggen voor vrije trappen maar was niet succesvol. Op slag van rust dwong Henk Bos de Belgische doelman van NAC nog eens tot een redding. Daartussen door was het vooral topscorer Cyriel Dessers die de aandacht op zich vestigde. Hij kreeg een mogelijkheid na balverlies van Kai Huisman maar Wieger Sietsma stopte de inzet. In de extra tijd was Dessers nogmaals dicht bij zijn tweede treffer maar zag zijn schot tot hoekschop worden verwerkt. FC Emmen sloot de eerste helft dus af met een 1-0 achterstand via een vermijdbare goal en leed aanvallend weer aan het probleem van het niet kunnen scoren.

mvvx0471

Een hoogstandje van Kai Huisman

mvvx0683

Gersom Klok (links) en doelman Wieger Sietsma in debat.

Trainer Dick Lukkien liet bij de hervatting wel alvast een paar spelers dreigend warmlopen maar stelde het wisselen nog even uit. Achteraf had hij misschien toch moeten ingrijpen want de start van de tweede helft was op zijn zachtst gezegd niet al te best. Het was een rommelig begin van beide kanten die werd doorbroken met de 2-0 voor de Brabanders. Het was eentje uit de categorie van ‘hoe is het mogelijk.’ Rogier Krohne speelde daarbij een negatieve rol. Hij veroorzaakte eerst een hoekschop en kopte vervolgens bij de eerste paal onder de voorzet door die door Verschueren werd ingekopt. Lukkien greep vijf minuten later in door Krohne en Frank Olijve uit het veld te halen en Viktor Maier en Youri Loen in te brengen. Maar het duo had pech want de vaak geloofde Emmer verdediging zakte voor de derde keer door het ijs. NAC creëerde chaos in de Emmer zestien waarvan ex-Emmenaar Robbie Haemhouts profiteerde. Zijn eerste lobje werd nog gekeerd maar in de rebound tikte hij toch raak: 3-0.

mvvx0782

Youri Loen scoorde het enige Emmer doelpunt.

mvvx0861

Issa Kallon viel in voor Kai Huisman (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Een afgang dreigde voor FC Emmen maar het maakte er in de slotfase toch nog weer een wedstrijd van dankzij invaller Youri Loen die achttien minuten voor tijd de 3-1 binnen tikte na een prima pass van Henk Bos. Het Bredase publiek kreeg de bibbers want FC Emmen leefde ineens helemaal op. Intussen was ook Issa Kallon van de reservebank gehaald om de onfortuinlijk spelende Kai Huisman af te lossen. De druk werd weliswaar opgevoerd maar alles wat er resteerde was een teleurstellende 3-1 nederlaag.

NAC Breda-FC Emmen 3-1.  19. Dessers 1-0, 54. Verschueren 2-0, 64. Haemhouts 3-0, 72. Loen 3-1.  Scheidsrechter: Manschot. Gele kaart: Dessers, Agyepong (NAC Breda), Bos (FC Emmen). Toeschouwers: 12.065.
NAC Breda: Brondeel; Verschueren, Van Diermen, O’Neil, Damen, Rommens, Demon (79. Smith-Brown), Haemhouts, Barker, Korte (62. Agyepong), Dessers.
FC Emmen: Sietsma; Klok, Bakker, Siekman, Fleuren, Olijve (59. Loen), Bos, Mannes, Huisman (70. Kallon), Krohne (59. Maier), Peters.