Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat voor drie punten in Sittard


Nog twee wedstrijden te gaan en dan is wat FC Emmen betreft het jaar 2015 ten einde. Vrijdag staat de laatste uitwedstrijd op het programma en wel tegen Fortuna Sittard. Een week later komt VVV-Venlo de JENS Vesting opluisteren voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar.


De thuisnederlaag tegen MVV Maastricht was een tegenvaller. FC Emmen had zich nog kunnen mengen in de strijd om de tweede periodetitel maar liet die kans liggen. Met zes punten uit de komende duels het jaar uitluiden, zou echter weer veel goed maken. Daarbij lijkt komende tegenstander Fortuna Sittard een ideaal ‘slachtoffer’ om de draad weer op te kunnen pakken. De Limburgers maken immers een zwak seizoen door en ook het wegsturen van de trainer heeft weinig verandering in de situatie gebracht. Maar aanstaande vrijdag staat er met Ben van Dael eindelijk de opvolger van de ontslagen Peter van Vossen voor de groep en dat kan voor nieuwe impulsen zorgen. Iets soortgelijks maakte FC Emmen vorig seizoen mee bij FC Den Bosch waar met René van Eck een nieuwe trainer was aangetrokken en die loodste zijn ploeg o.a. naar een overwinning op FC Emmen. Verder is men in het Sittardse de wedstrijd van 31 oktober 2014 nog niet vergeten toen FC Emmen in Sittard met de recordscore van 8-1 won! Dat deed pijn en vraagt om wraak.

Fortuna Sittard vertoont wel grillig gedrag. Zo won het recentelijk de derby bij MVV waarna de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met liefst 5-0 werd verloren. De Limburgers verloren in eigen huis vaker met grote cijfers zoals tegen FC Volendam (0-6), FC Dordrecht (0-5) en Sparta (1-4). Opmerkelijk is ook dat Fortuna liefst vier keer in eigen doel scoorde. Werk aan de winkel dus voor ex-VVV assistent trainer Ben van Dael die aan zijn eerste klus als hoofdtrainer is begonnen. Hij zal het vrijdag in ieder geval zonder de ervaren Roel Janssen moeten doen die zijn vijfde gele prent heeft ontvangen.

In de reeks onderlinge wedstrijden tussen Fortuna Sittard en FC Emmen is het bijzonder dat FC Emmen in Sittard nog steeds een geweldig overwicht bezit. Van de vijftien duels in Sittard won het liefst negen maal en verloor er slechts drie. De laatste jaren was Fortuna echter hard bezig de thuisbalans tegen FC Emmen te verbeteren met een reeks van drie achtereenvolgende overwinningen die echter op 31 oktober van het vorig jaar ruw werd afgebroken.