FC Emmen gaat tot het gaatje tegen MVV

FC Emmen trainer Gerry Hamstra had strijd gedoceerd in een ultieme poging om uit de misere te komen. Niet de eerste keer trouwens maar deze keer liet de ploeg zien helemaal achter het idee van de trainer te staan. Strijd werd er geleverd van begin tot het einde en dat er uiteindelijk slechts een gelijkspel resteerde vond zijn oorzaak in het feit dat FC Emmen vanaf de 36e minuut met tien man verder moest. Linkerverdediger Ferdy de Jonge kreeg toen last van een overdosis strijdlust toen hij de Maastrichtse aanvaller Di Lallo fors onderuit haalde. Op dat moment leidde de thuisploeg met 1-0, een stand die een dikke veertig minuten kon worden vastgehouden.
Hamstra had de basisformatie tamelijk drastisch veranderd. Thomas Villadsen keerde terug tussen de palen en Sander Danes nam zijn plaats op de bank weer in. Verder werden Michael van der Kruis, Robin Demeijer en Jesse Schotman naar de reservebank verwezen. Nieuw was ook de positie van Niek Ripson die met Kevin Görtz het centrale verdedigingsduo vormde. Het werkte, FC Emmen toonde zich vanaf de start feller in de duels en de Limburgers konden daar aanvankelijk weinig tegenover stellen. Tim Matavz kreeg in de vierde minuut een scoringskans maar schoot naast. Een spetter van afstand van Martijn Kamps belandde op de knuisten van doelman Boffin en Roy Stroeve kwam bij een voorzet vanaf rechts net niet goed met zijn passen uit. Daar tussendoor was er een mogelijkheid voor Gomez die gelukkig voor FC Emmen hoog over mikte. FC Emmen had meer mogelijkheden kunnen krijgen maar de aanvallers Verweij en Matavz liepen nogal eens onnodig buitenspel.
De 1-0 voorsprong van FC Emmen kwam een tikkeltje fortuinlijk tot stand. Sieme Zijm kwam via scheidsrechter Makkelie in balbezit, zette Matavz aan het werk en de Sloveen werkte het karwei keurig af: 1-0. Twee minuten later waren er kansen op de 2-0, eerst schoot Matavz in de handen van de doelman en uit een hoekschop deed Kevin Gört het zelfde. Het zag er dus goed uit voor de thuisclub maar in de 35e minuut beging Ferdy de Jonge een forse overtreding op rechterspits Anthony Di Lallo. Terecht rood was de conclusie en FC Emmen stond voor de zware opgave met een man minder de punten in huis te houden.
Het spelbeeld wijzigde zich na de rode prent echter nauwelijks. Sieme Zijm was weliswaar naar de achterste linie verhuisd maar voorin bleef FC Emmen gevaarlijk. In de 53e minuut moest Hamstra noodgedwongen een wissel toepassen toen Kevin Görtz met liesklachten moest afhaken waardoor Michael van der Kruis zijn stekkie weer mocht innemen. Het bleef ondertussen een boeiende wedstrijd met kansen over en weer. Tim Matavz werd door Roy Stroeve in de 62e minuut een kans geboden maar stuitte op de doelman. Ruim een kwartier oor het einde viel dan de gelijkmaker door Gunter Thiebaut die tussen de benen van Michael van der Kruis door raak tikte: 1-1. Een stand die MVV weer perspectief bood gezien het feit dat FC Emmen vaker in de slotfase door de knieën was gegaan. Deze keer ging die vlieger echter niet op. De Emmenaren bleven keurig overeind en oogsten na het laatste fluitsignaal zelfs applaus van het niet snel in extase te krijgen Emmer publiek. ,,Een compliment voor de spelers en voor het publiek”, zei Gerry Hamstra. ,,Eindelijk eens met een lekker gevoel op de bank gezeten.”
FC Emmen-MVV 1-1. 29. Matavz 1-0, 73. Thiebaut 1-1. Scheidsrechter: Makkelie. Rode kaart: 35. De Jonge (FC Emmen). Gele kaart: Matavz, Verweij (FC Emmen). Toeschouwers: 3615.
FC Emmen; Villadsen; Bevaart, Görtz (53. Van der Kruis), Ripson, De Jonge, Verweij (81. Friis), Kamps, Pannekoek, Zijm, Matavz (70. Krohn), Stroeve.
MVV: Boffin; Evers, Haastrup (72. Bah), Tobiasen, Bryssinck, Van Boxel, Gomez (83. Lücke), Daemen, Sillah, Thiebaut, Di Lallo.

Tim Matavz schuift de 1-0 onder doelman Boffin door.