Beloften spelen gelijk tegen FC Omniworld

In het eerste half uur van het duel Jong FC Omniworld-Jong FC Emmen waren er geen doelrijpe kansen te bewonderen. Tot de scheidsrechter ingreep bij een vrije trap voor de thuisclub vlak buiten de zestien van FC Emmen. De bal werd hard in de muur geschoten tegen de hand van Robin Demeijer zonder overigens dat de Emmenaar een beweging met de arm naar de bal maakte. Tot ontsteltenis van de Emmenaren werd echter een strafschop toegekend die door spits Chelton Linger in de 1-0 werd omgezet. In de 30e en 35e minuut kreeg FC Emmen echter twee mogelijkheden om de achterstand weg te werken maar Wesley Wakker en Rogier Krohne moesten hun meerdere in doelman Marc Hogervorst erkennen. Jong FC Emmen had ondertussen drie maal geel geïncasseerd voor Marciano Vermeer, Morten Friis en Robin Demeijer. Kort voor rust onderscheidde doelman Sander Danes zich met twee fraaie reddingen.
Na de thee kende Jong FC Emmen een goede start en de thuisclub werd eventjes op de eigen helft vastgesnoerd. Dat offensiefje leidde in de 52e minuut tot de gelijkmaker. Jeroen Bergsma nam op rechts een vrije trap die vervolgens door Tim Siekman vlak voor doelman Hogervorst werd ingetikt. Daarna kreeg FC Omniworld weer de overhand creëerde ook mogelijkheden om op voorsprong te komen maar slaagde daarin niet door eigen onvermogen en goed keeperswerk van Sander Danes. Robert Schonewille liep in de slotfase nog tegen geel op. Coach Joseph Oosting was niet tevreden over het vertoonde. “We hebben te onrustig gespeeld en veel te snel de lange bal gehanteerd.”
Jong FC Omniworld-Jong FC Emmen 1-1. 29. Linger 1-0, 52. Siekman 1-1.
Jong FC Emmen: Danes; Vermeer (64. Schonewille), Wolbers, Bergsma, Siekman, Hoolsema, Demeijer, Göbel, Friis, Krohne (76. Fidom), Wakker (76. Stoker).