Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat op bezoek bij FC Omniworld


 ,,De kans op de vierde periodetitel is niet groot maar je kunt ook niet zeggen dat we kansloos zijn”, aldus FC Emmen-trainer Gerry Hamstra. ,,Het wordt dus zaak om in het geval dat andere kanshebbers fouten maken wij daarvan profiteren.” Het rijtje kanshebbers is overigens nogal uitgebreid en onoverzichtelijk omdat bijvoorbeeld clubs als FC Den Bosch en FC Volendam nog een achterstand van respectievelijk één en twee wedstrijden hebben. De eindklassering in de vierde periode is voor FC Den Bosch dan weliswaar niet belangrijk omdat het reeds een titel op zak heeft, maar mocht het als eerste of twee eindigen en RKC doet hetzelfde gaat de vierde periodetitel naar de hoogst geklasseerde club op het einde van de competitie naar de ploeg die geen titel heeft.
FC Emmen moet het in Almere zonder de geschorste Michael van der Kruis doen terwijl verder Robbie Haemhouts, Laurens Huizenga, Martin de Roo, Edgar Bernhardt, Guus de Vries en Jannes Wolters wegens blessures niet beschikbaar zijn. Haemhouts gaat naar verwachting aanstaande maandag weer bij de groep aansluiten. Niki Leferink gaat niet mee omdat het kunstgras van het Mitsubishi Forklift stadion voor hem niet geschikt wordt geacht.
,,Met Sander Duits en Richard Haklander ontbreken bij FC Omniworld weliswaar twee belangrijke spelers maar het blijft een vaardige en onberekenbare ploeg”, oordeelt Gerry Hamstra over de komende tegenstander.