Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat 5000 kerstkleurkaorties bezorgen


Door het coronavirus zien we elkaar veel minder dan we gewend zijn, veel minder dan we zouden willen. Zeker in de decembermaand, waarin het samenzijn juist zo belangrijk is willen wij ons als club laten zien.

FC Emmen is gestart met de actie ‘Steuntje in de rug’, maar dat is niet de enige actie in de decembermaand. FC Emmen heeft namelijk 5000 kerstkleurkaorties laten maken die zullen worden bezorgt in en rondom Emmen.

Door middel van de kerstkleurkaorties-actie willen wij de belangrijke maatschappelijke kracht van verbinding uitdragen, juist in deze tijd. Wij willen niet alleen zoveel mogelijk mensen met deze kaorties een hart onder de riem steken maar tegelijkertijd verschillende doelgroepen ‘met mekaor’ in beweging brengen voor dit maatschappelijke initiatief. Daarom hebben bassischoolkinderen uit de regio onze kerstkleurkaorties ingekleurd en zullen wij op 15 en 16 december met vrijwilligers, jeugdspelers en medewerkers de kaorties gaan bezorgen in en rondom Emmen. We proberen met deze actie zoveel mogelijk 65-plussers te bereiken.

Afgelopen donderdag en vrijdag is onze mascotte SIBI langs de basisscholen in de regio gegaan om de ingekleurde kerstkleurkaorties op te halen. Wij zijn enorm trots dat zoveel basisscholen en basisschoolkinderen uit de regio zich samen met ons maatschappelijk inzetten voor deze actie. Bedankt daarvoor!

Hieronder een aantal foto’s van het ophalen van de kerstkleurkaorties!

Met mekaor en veur mekaor!